Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Elodie Details Woodland Green Åkpåse!

Första, men inte sista åkpåsen för i år! Jag är så glad att få säga att det är Elodie Details nyhet Woodland Green. Personligen tycker jag att man ska lägga en extra tanke på valet av åkpåse. Den är ofta ett dyrare inköp, den håller förhoppningsvis flera vintrar och ska fylla ett flertal funktioner. Barnet skall hållas varmt, torrt och den ska vara enkel och praktisk att använda. Jag har, med hjälp av mina barn, testat och recenserat Elodie Details nya åkpåse som heter Woodland Green, som jag fått lån som recensions ex.

elodie details woodland green


Åkpåsen vann bäst i test enligt testfakta 2015, vilket är väldigt kul! Jag har ju även tidigare haft Elodie åkpåsar, och då varit otroligt nöjd! Så det har varit höga förväntningar från min sida!

 

Pris: 1299kr. Mellanprisklass när det kommer till åkpåsar.

Storlek: 53 x 110 cm (bredd x längd). Passar majoriteten av barnvagnar på marknaden. Den kan vikas ner i de flesta vagnars liggdel samt får plats i sittdelen då den är mjuk och fluffig, trots sin ändå rätt tåliga yta.  I liggdelen ger den en väldigt ombonad och härlig känsla som jag vet många vill ha till sina barn. Testade på en kompis vagn! Åkpåsen passar allt ifrån nyfödda till äldre vagnåkande barn, ca 3 -4 år (kan inte säga exakt ålder då det snarare beror på längden av barnet). Åkpåsen är lika stor som Elodie Details andra åkpåsar tex den i dun och Gilded Grey som jag recenserat tidigare. Den är även något större än många andra åkpåsar på marknaden. Standard är ca 92cm medans denna är 110cm, det kan verka som en liten skillnad men de 18 cm är bra när man har samma åkpåse i flera år – ger längre livslängd. Vilket jag ger tummen upp för.

img_6789.jpg

Ian ligger inte riktigt hela vägen ner, så den passar utan tvekan min 2åring på 98 cm! 

Material: Åkpåsen är gjord i 100% bomull, finishen på själva åkpåsen är som ”velour” och är superhärlig! Den är dessutom ett membran, som gör att åkpåsen är vind och vattenavisande. I helgen var jag ute med vagnen både igår och idag, och när det regnade under dagen så la sig dropparna endast på åkpåsen yta, det var inget som trängde ner eller gjorde insidan blöt. Nu har jag inte testat den med duschen eller liknande, för den är verkligen inte helt vattentät. Däremot så är jag säker på att den klarar både regn och snö under vinterhalvåret.

Passform i vagn: Hål för 5-punktsbälte, kompatibelt med så gott som alla vagnmodeller. På denna åkpåse, som även är nytt är att det finns ett karborreband som gör att du bara kan öppna upp, dra igenom selen och stänga till. Så smart, det är verkligen en toppen detalj. Iaf för de som har vagnar när man annars måste lirka upp selen (något jag hatar att göra).

 

elodie details woodland green elodie details woodland green

 

Det finns en ”ficka” på baksidan som viks över vagnens ryggstöd för att hålla upp åkpåsen bättre. Det är något jag tycker är otroligt viktigt. Har dålig erfarenhet av åkpåsar som glider ned och alltid sitter fel, dessa har saknat just den fickan. 
Fickan går att vika runt ryggstödet eller vända runt barnet som en luva vid kalla eller blåsiga förhållanden. Jag gjorde det mycket när barnen använder åkpåsen i liggdelen, det skyddar bra och är skönt att enkelt kunna dra upp.

 

elodie details woodland green

Här ser ni fickan!


Det är enkelt att sätta in åkpåsen i vagnen, inget strul alls. Åkpåsen har en överdel som kan plockas av eller öppnas upp, praktiskt t.ex när man går i butiker.  Man kan även vika ned åkpåsen och fästa den med hjälp av tryckknappar! Väldigt smart! Det finns extra rörelseutrymme och bekvämlighet vid fötterna för barnet. Detta ger jag tummen upp för!

elodie details woodland green
I vår Kronan Sulky S. – Här går den inte att fästa, men sitter bra i vagnen iaf! 

Det går även att använda åkpåsens baksida som seatliner om man vill det. Kan vara praktiskt om man har en stor overall på barnet då och då och det blir lite varmt. Då kan du enkelt ta av ”locket” och lägga ner den under vagnen för att kunna använda bara den fleecefodrade baksidan.

elodie details woodland green

elodie details woodland green

Om man inte vill öppna upp helt går det att vika ner som ovan, det finns nämligen knappar på båda sidor så man kan fästa en ”nedfällning”. Både snyggt och smart! 

 

Det enda jag kan tycka är lite sådär med åkpåsen är ”fuskpälskanten”. Den är inte så kul, känns lite trist jämfört med resten av den fina åkpåsen. Jag hade önskat att den var fluffigare och härligare! Men! Fördelen då är ju att med några knappar kan man knäppa bort den från kanten!

elodie details woodland green elodie details woodland green elodie details woodland green

 

Jag gillar verkligen denna åkpåse. Den gör allt jag vill och mer, håller barnet varmt, kan fungera till ett spädbarn men även en 3 åring, är tålig, andas och vattenavvisande och klarar det nordiska klimatet med allt vad vinter innebär. Det är även otroligt snygg, och i min favoritfärg!

img_6790.jpg

 

Mångsidig, funktionell, maskintålig och passar även högst upp i norr! Värt varenda krona, trots det något höga priset. En tröst kan vara att andrahandsvärdet på denna bör vara riktigt bra!

Jag älskar att det går att öppna upp med kardborre för att få in selen. Det tycker jag är guldvärt. Den känns smidig, varm och lyxig på en och samma gång. Jag rekommenderar denna varmt till er alla!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej Sheila, tack för en bra blogg ?. Jag undrar om du vet ifall denna åkpåse går att få tagi i denna färg på något ställe? Eller om du känner någon som skulle vilja sälja sin? Helt underbart förälskad i färgen, men vad jag kan se har den utgått överallt ?.

  2. Johanna

    Hej! Har nyligen hittat din blogg och tycker den är jättebra:)
    Har en liknande fråga som den tidigare, min son är sex månader och jag har köpt höstoverall, vinteroverall och ett lammskinn som dyna i vagnen som han sitter på. Har också en rätt tjock fleecefilt som han har över sig. Tror du att det även behövs en åkpåse till riktigt kalla vinterdagar?

  3. Emma

    Hej! Tack för en bra blogg! Jag tycker allt med vinterkläder, åkpåsar etc är lite rörigt. Behöver man en vinteroverall + åkpåse eller använder man en i taget? Min 1,5 åring älskar att vara utanför vagnen o jag har därför köpt en höstoverall o en vinteroverall. Eftersom han inte är så gammal så åker han givetvis också mkt vagn. Betyder det att jag borde skaffa en åkpåse också? Jag antar att man inte har skor i åkpåsen? Men kanske overall?! Tacksam för svar!

    1. barnplaggsguiden

      Hej Emma!
      Haha, ja, jag förstår dig helt!
      Man behöver inte en vinteroverall och en åkpåse, inte när man är 1,5 år, däremot är det ”nice to have”. Om du redan har köpt både en höst och vinteroverall, så tycker jag att du kan se till att han har bra skor. Sen rekommenderar jag en ”teddyfilt” eller en lite varmare filt som du kan sätta över honom om ni åker vagn eller när han sover. Om du ändå vill ha en åkpåse så kan du köpa en lite tunnare sådan!

      Hoppas det var nog med svar? Kram!

      1. Emma

        Hej! Tack för svar:) blir en mysig, varm filt helt enkelt. Är ju något av en djungel detta så bra med experter en kan fråga!!

      2. Emma

        Hej! Tack för svar:) blir en mysig, varm filt helt enkelt. Är ju något av en djungel detta så bra med experter en kan fråga!!