Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kavat Gimo

Nu är det dags för Kavatstöveln Gimo! Det är en stövel Aline haft förut, som jag skrivit om tidigare. Men! Jag tycker ändå att det känns lika aktuellt då jag nu även haft dem till Ian. Många använder dessa skor både på höst och vintertid, och jag ska nu berätta mer om dem!


GIMO heter gummistövlen och kommer från Kavat. Skorna är fodrade och vattentäta. Här läcker det inte igenom ens efter ett längre bad.

Kavats Gimo har snygga läderdetaljer och är väldigt mysiga!

Stöveln är gjord av återvinningsbart SEBS gummi, som dessutom är PVC fritt. Inga gifter och flexibelt gummi.   Tvätt: Stöveln går att tvätta i maskin i 30 grader, vilket jag givetvis har gjort, iaf den blåa. Den tål det!

 Stövlar som går att springa i!

Kavat rekommenderar inte att den stövel används dagligen då den inte andas, utan endast som ett komplement de dagar vädret kräver det. Stöveln ska vila och torka ut ordentligt mellan användningar. Det gäller alla skor som inte andas, för att barnens fötter mår bäst av att endast använda dessa typer av skor då och då. Däremot så vill jag ändå slå ett slag för täta skor. När vädret är som värst, så är dessa som bäst! Denna stövel har även en bra sula! Så man inte halkar om det är snö ute.

Denna typ av sko ska vara mellan 1,5-2cm längre än foten när den tas i bruk.

Pris: 399kr. Bra pris, till och med billigt för en fodrad stövel!

Passform: Normal till bred skulle jag säga. Aline har smala fötter, och dessa är något breda för henne. Annars är passformen väldigt bra. Inte för smalt skaft, utan det är enkelt att få i och ur foten! Fotriktig stövel med bra sula.

Storlek: Dessa skor är små i storleken. Mina barn har en storlek större i dessa skor än i många av de andra skorna de har. Här är det som vanligt, superviktigt att använda sig av storlekstabellen. Utgå ifrån den på Kavats hemsida, om ni handlar hos återförsäljare så skulle jag ändå se till att kolla hos kavat så det blir rätt.

Dessa stövlar är lätta och smarta. Jag älskar att fodret är avtagbart. Det är enkelt att torka och rengöra dem. Det innebär även att att skorna går att använda som både fordrade och ofodrade, perfekt för de föräldrar som vill ha en ”allt i ett” lösning. För äldre barn håller de säkert även hela hösten och våren, när fötterna inte växer lika explotionsartat som hos småttingar. Däremot så bör man köpa till en sula om de ska användas utan fodret. 

Om man vill går det att köpa till en innersocka i ull till GIMO, så man kan ha en extra att växla emellan. Kan vara räddningen på förskolan om de blir blöta. Ull är det perfekta materialet då det fortfarande värmer om det är blött. En socka till kostar 149 kr vilket är väldigt prisvärt!

Fina, bra och mysiga stövlar som dessutom är super ur ett funktionsperspektiv! Jag rekommenderar dem varmt,

 

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kim

    Tack för recensionen! Allvädersstövar är perfekt i Stockholmsslasket, har beställt varsitt par till dottern o sonen nu! Fina färger också, jag älskar de gula. Hoppas kidsen gör det också 🙂

  2. Mia

    Hej! Du kanske kan hjälpa mig? Vi har en nu 11 månaders som precis börjat ta sina första steg. Detta blir ju första vintern han måste ha skor/ stövlar.. Vi har nu ett par Kavat klassiska lära gå skor i skinn, sen har han även ett par fodrade vinterskor med mycket ” fluff”. Nu är frågan bör vi även köpa fodrade gummistövlar/ allväderstövlar till honom? Tänker att just nu behöver han dem Ju inte men han lär ju bli mycket mer rörlig ju mer vinter det blir. Är det svårt att få tag på bra stövlar mitt i säsongen, eller tar allt slut? Känns ju ofta som man måste ligga en halv säsong ”före” när det gäller barnkläder. Tacksam för svar!

  3. Victoria

    Har hört att fodret åker med upp när man drar upp foten och att det sen blir knöligt att sätta i foten igen, tänker på min 2,5 åring. Är det något ni reagerat på?

    1. barnplaggsguiden

      Hej Victoria.
      Nej det händer inte för oss, däremot åker strumpan ner ibland på A. Jag tycker att fodret är tillräckligt ”styvt” i formen med en tydlig ”fot” så den håller sig på plats 🙂