Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Potträningen med I

Fail. Hela denna vecka har det gått betydligt mycket sämre för I att vara torr. Han vägrar ju sen veckor tillbaka blöja, och har med mycket stor framgång kissat och bajsat på pottan. Jag och Rasmus var helt i chock när dagarna gick och han var helt torr på förskolan. Vissa nätter kissade han heller inte i blöjan, och gjorde en superstor kiss på morgonen istället!

Men sen gifte vi oss, och barnen var med mina föräldrar på landet i en vecka, och då var det som att vi flyttat bort tryggheten, och han började ha många fler olyckor. Nu är det något varje dag och tvättmaskinen går på högvarv, Vad borde jag göra?

Ett annat problem är att I bara vill gå på pottan, inte toaletten. Och alla har inte pottor, så det blir ofta så att han undviker toaletten tills han kissar på sig…

Jag tror att det kommer lugna sig, men innan dess ska jag köpa fler kalsonger. Jag har ju testat Ellos, deras concious choice, (trepacket!), och älskar dem! Det finns även boxermodell på dem som ni kan hitta här. Och sen måste det inhandlas en lite potta att ha under vagnen.

 

 

Ge mig era bästa tips! Hur kommer jag vidare? Ska vi sluta eller bara köra på? Och hur vänjer man in toaletten?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Har pottränat sonen under sommaren och han gillade heller inte toaletten i början, Jag köpte en billig potta på Ikea och har den i bilen. Perfekt när vi är på besök hos någon eller om vi åker långt i bilen. Sen började vi låta honom sitta åt fel håll på toaletten vilket vi upplevde var enklare för en pojke, så nu funkar toaletten också. Ett litet tips bara, bilpotta och sitta åt fel håll funkade för oss. 🙂

  2. Isabell

    http://lekmer.se/barn-och-baby/skota-o-halsa/pottor-pallar-o-toalettsitsar/my-carry-potty-bärbar-potta-med-lock-ko?gclid=CL-E4rv_mM8CFaXPcgod7oEK1Q&gclsrc=aw.ds

    Vår son går inte heller på toa utan bara potta och vi har köpt denna. Helt super är den, S är väldigt stolt över och noga med att själv kunna ta den med överallt och alla tror att det är en väska, (diskret!) Funkar utmärkt att använda även i bilen när man är på en längre tur och måste göra stop NU då den inte läcker.

  3. Anna-Lena

    Min systerson gjorde precis samma sak när hans mamma och pappa åkte iväg på en resa. Han visade sin ”protest” på att dom varit borta genom att kissa på sig och han hade varit blöjfri några månader innan de åkte. Sen när vardagen flöt på igen så blev allt vanligt och han slutade kissa på sig.

  4. Linnéa

    Har tyvärr inga bra tips på hur ni kan gå till väga med I. Men vill tipsa om Nexts boxerkalsonger. Min W är ganska smal och på honom sitter de som ett smäck. Tror tyvärr inte att de är ekologiska, men väldigt bra passform.

  5. Maria

    Vi hade EXAKT samma situation. Vår dotter blev torr redan vid 1,5 års ålder och blev det utan större problem (såklart några olyckor under första veckan men inte därefter), 3 månader senare åkte vi till Grekland på semester (under 1,5 månads tid), och hon kissade på sig heeeela tiden. Hon ville inte gå på toa/potta så hon kissade ju helt enkelt på sig. Det tog nog 2-3 veckor innan hon började sluta kissa på sig hela tiden, vi fortsatte dock ha incidenter i Grekland men så fort vi kom hem till underbara Sverige igen så var allt återställt! 🙂 Nu fyller hon snart 2 och precis som du beskriver vill hon helst gå på pottan och inte på toaletten, vi gör ingen stor grej av det utan provar alltid först med toaletten och vill hon hellre på pottan får hon självklart gå där. Jag tror säkert att hon snart kommer börja vilja gå på bara toaletten så det får helt enkelt ha sin gång. När vi går bort brukar hon kunna gå på toaletten, men tidigare när hon inte velat så har vi alltid tagit pottan med oss, Lycka till!

  6. Michaela

    Jag skulle säga att du bara ska köra på, han verkar själv vilja efter som du sagt att han vägrat blöja. Jag tror bara det är en period just nu, var liknande för min dotter när vi slutade med blöja. Kanske ska tillägga att det var nu under sommaren. Det där med att han bara vill gå på pottan vi tog med oss pottan över allt innan hon börjad gå på toaletten också ?
    Hoppas detta kan vara till någon hjälp, men självklart känner du eran son bäst ?

  7. Annika

    Jag rekommenderar verkligen Potette plus som kan användas både som potta och sits på en vanlig toalett. Liten och behändig att ha med under vagnen, lätt att rengöra.