Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

5 tecken på TROTS!

Vi kom ju hem i söndags, till världens gladaste barn. Eller nja, iaf när de såg oss och allt var ett kramkalas. Sen insåg vi vad som hänt. Båda barnen har haft enorma utvecklingssteg. Aline har blivit otroligt mycket vassare verbalt och utrycker sig helt fantastiskt bra. Hennes tidigare trots har släppt lite och hon verkar lugn, glad och nyfiken. Ian har gjort en annan resa. Ifrån att vara – jag skojar inte – världens enklaste och gosigaste barn, till att bli ett litet tvåårsmonster. Det är som ett kinderägg, man vet aldrig vad man får. Han känslor är lite ”all over the place” och jag vill bara hålla honom och krama bort alla brusande känslor, tills även jag blir galen.  Här är några tecken på att trotsen flyttat in.

  1. Han går ifrån sprudlande lycklig till att inte vilja något alls.
  2. Han har en förmåga att kunna spänna hela kroppen och bli stel som en pinne, samtidigt som han skriker, vilket känns svårt.
  3. Allt som tidigare varit ”favorit” och ”härligt” är nu tydligen pest, tills det inte är det längre, man vet aldrig.
  4. Sova verkar inte aktuellt längre, iaf inte utan mitt ansikte klistrat mot Ians ansikte, samtidigt som jag måste klia honom i åttor.
  5. Han blir så arg att kinderna blossar.

För A var hennes värsta fas ca 2,5 år (hittills) så jag känner mig redo för I! Bring it trots! 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    Samma här! Min son är en månad äldre än Ian o hans trots började för ca 1 månad sedan. Han har dock absolut inte varit världens enklaste barn förut utan har haft långa perioder då han krånglat, tex gallskrika vid varje påklädning mellan 5 o 13 månaders ålder,, samma visa vid varje matning och vid blöjbyte. Därefter lugnade det ner sig på den fronten. I somras precis runt 2 år (ca 22-25 månader) så var han helt underbar. Glad, mysig, självständig, sov som en ängel. Men sedan några veckor tillbaka är han som du beskriver Ian, mkt skrik o vilja när det inte blir som han vill. I jämförelse med när han var 5-13 månader upplever jag dock detta än så länge högst hanterbart, Jag är redo för trotsåldern:)

    1. barnplaggsguiden

      Haha va häftigt att de är synkade i tid. Nej, det är väldigt olika och jag sympatiserar med dig ang skrik mm. Vi har haft mycket problem att Aline skriker, så jag vet…

      Nu håller vi ihop och tar oss igenom denna ålder! Det går över! <3

      Tack för din kommentar!

    1. barnplaggsguiden

      Nejdå! hahah, jag måste skriva om den meningen. Alines trots var i säkert ett halvår, mer eller mindre och kom när hon var ca 2,5 år gammal. Ett riktigt äventyr.