Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Förskoleguiden del 3 – skal och skor

När det kommer till barnkläder är det ju verkligen en djungel, speciellt med nya märken och material. Det går ju att klä barnen i det mesta, och nästan alla kläder som kommer ut på marknaden idag är bra, Det går liksom inte att producera barnkläder som inte är bra idag, då det finns många kontroller och krav påvägen. Däremot ska vi vara tydliga med att det finns skitbra och mindre bra barnkläder.

Förskolor betyder ofta slitage och användning, därför är det enligt mig extra viktigt att köpa riktigt bra kläder, alternativt flera plagg. Man kan välja lite hur man vill se på det. Vi brukar ha förskole-ytterplagg, som vi bara har till förskolan, sen helgjackor mm. Det handlar mest om att vi inte är ute på samma sätt som de är på förskolan.

 

Galon vs Skal Det är den eviga kampen. Vad är bäst? Jag måste nog säga att skalplagg är bäst, då plaggen andas, håller emot vatten minst lika bra som galon och är smidiga för barnet att röra sig i. Däremot så förstår jag galon. Jag älskar galon med, som ni säkert ser på bilderna på mina barn. Galon är grymt att torka av, helt vattentätt och skyddar bra, trots det så är det inte så härligt för småbarn att leka i galon under en längre tid då de blir dyngsura innuti, då spelar det ju ingen roll att fukten inte kommer in utifrån.  Bra märken är Didrikson, Polarn o.Pyret, POMP de LUX, Mini A Ture, Reima, Mini Rodini och Molo. Sen är det flera kedjor som är bra, tex Kappahl!

En bra kompromiss är att köpa endast galonbrallor. Det brukar vi göra och ha som komplement.

rm13_xlarge (2)Skaljacka från Didriksons!

 

Skor: Jag har sagt det förut, men säger det igen. Skor är A och O. Köp minst 2 par, helst tre. Barnet behöver gummistövlar/allvädersstövlar och sneakers/kängor, sen såklart även vinterskor.  Jag tycker det är viktigt med lätta skor, så inga som barnet har svårt att gå i. Crocs Handle It är tex grymma stövlar, för de barn som inte har ”tjockare” fötter. Det är viktigt att skorna passar just ditt barn, Om man är osäker ska man gå till en butik, eller beställa hem flera skor på nätet och prova! Jag är ett stort fan av naturmaterial och köper det så långt det går. Andra bra alternativ är miljömedvetna märken som Kavat, Mini rodini mm som gör ”bra sneakers”. Annars är favoriten Hummel! Jag kommer prova flera nu i veckorna som kommer, så håll koll!

 

rm13_xlarge (3)

Nymölla från Kavat. En riktig favorit! 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. barnplaggsguiden

      Hej ! Både ja och nej. De är bra och verkar sköna. Men jag tycker de är lite tunga. Prova crocs eller en annan neopren stövel!