Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

RECENSION: ELLOS UV-SET

Mera UVplagg! JA! Äntligen har jag kommit ikapp min lilla backlogg och har nu hunnit både prova, bada i och tvätta UVplaggen från Ellos! Det är ett gulligt och rätt barnsligt set i blåa och gröna toner. Setet består av en tshirt och ett par badshorts. Personligen tycker jag det är lite too much, men ju mer Ian har haft det på sig, ju gulligare tycker jag att det är!

img_3871-1.jpg

Pris:  249kr, WOW! Jag säger bara prisvärt! Detta är årets mest prisvärda och billiga UVset! Heja er Ellos!!!!

Passform: Jag tycker att passformen är suverän. Den sitter bra på en ”normal” stor barnkropp. Tshirten sägs vara 3/4 men det kan jag nog inte riktigt hålla med om. Jag tycker mer att dem är som en vanlig tshirt ärm. Ellos, till nästa år, gör den något längre!  Personligen tycker jag att det är suveränt då det skyddar större delen av kroppen utan att vara i vägen för lek eller störa. Setet har som sagt väldigt bra passform som gör att den sitter sådär lagom tajt.  Badbyxorna har en dragsko i midjan som gör att det går att justera om man har en smalis, vilket är topp! Jag var initialt skeptisk till halsen på UV setet, den var lite bredare mudd och jag tyckte den såg tajt ut, men det visade sig helt tvärtom! Den är mjuk och superelastisk, och skyddar även lite upp på halsen utan att bli obekväm. Riktigt bra!

ELLOS UV SET

 

img_3843.jpg ELLOS UV SET

Storlek: Finns från storlek 86/92 -110/116. setet är normalt i storlek, med utantag för badbyxorna som kanske är något mindre. Setet finns i dubbelstorlekar och Ian har 86/92.

img_3873-1.jpg

SPF:  SPF 50. Vad innebär UV? Först och främst ska du inte blanda ihop badkläder och solskyddskläder (även om du kan bada i båda!) En baddräkt innehåller inte nödvändigtvis solskydd, kolla alltid upp detta innan. Det jag har valt att recensera är solskyddskläder, en UVtopp och UV Byxor.
Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Dessa UV plagg har 50 i SPF och det är det högsta på marknaden.

ELLOS UV SET

 

Material: 82% polyamid + 18% Elastan. Materialet är smidigt och mjukt, utan att bli slirigt! Skönt att det inte finns dragkedjor och likande som kan skava.

 

Billigt och gulligt UVset som både håller och sitter bra. Går att tvätta på 40grader men som vanligt inget jag rekommenderar. Ett riktigt UV fynd.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Obs att UV-skyddet sänks kraftigt när plaggen tvättas och när de slits. Jag förstår att du inte har möjlighet att testa det verkliga UV-skyddet men det vore ju bra om du nämnde det i alla fall. Det finns tester där man tittat just på hur beständigt UV-skyddet är i olika kläder från olika tillverkare. Det skiljde sig åt en hel del. Trist om man köper en dyr dräkt som efter en halv säsong skyddar som en vanlig t-shirt!

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Ja, det stämmer såklart att skyddet sänks om man tvättar plaggen. Jag brukar vara noga med att poängtera detta.
      När jag testar kan jag endast utgå ifrån passform, påstått skydd och hur plagget känns mm. Det är inte möjligt för mig att testa på annat sätt då det krävs en helt annan teknik.
      Tack för att du kommenterade och jag hållet helt med dig. Det är otroligt trist att köpa något dyrt som håller skit. Därför brukar jag även kommentera pris mm.

      Kram!