Recension: Britax Smile 2 + vlogg – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Britax Smile 2 + vlogg

Hej alla!

Jag har ju sen en tid tillbaka kört Britax Smile 2! Det är ett recensionsexemplar från Lekmer och vagnen kommer senare att returneras.

britax smile 2 review

Vagnen är en riktig höjdare! – Iaf för er som är ute efter en mer avancerad sulky. Vagnen är lätt, men rejäl. Det härliga med den är att den har en fantastisk körglädje för att den rullar över stock och sten, men även i stan utan några hinder över huvudtaget.. Dessutom kan man enkelt köra vagnen med en hand, något jag som har två barn tycker är viktigt. Det går alltså att hålla en i handen, medan den andra sitter i vagnen.

Jag har gjort en film på vagnen här! 

 

Sitsen: Barnet sitter väldigt högt upp i denna vagn. Det gillar både jag och Ian då det är mindre slit att lyfta i och ur,

Sitdelen går att vända både fram och bak, och det görs enkelt med tvåhandsgrepp. Dessutom går det att få nästan fullt liggläge åt båda hållen. Det är smidigt och enkelt att byta från sittande till liggande med en hand. Ett stort plus tycker jag!  Sitsen har en lååång sufflett som skyddar ordentligt i olika väderlag. Det finns en extra solkeps som enkelt fälls ner samt en dragkedja som gör att suffletten kan fällas ut ett helt snäpp till. Som pricken över i finns det en lucka med nät så man både kan vädra och kika om barnet sover.

britax smile 2 review

Ålder: Vagnen är toppen från det att barnet kan sitta, tills dem är kanske 4? Då tar jag nog i litegranna, men Aline kan sitta bekvämt i den utan problem, och hon är ca 3.,5 år gammal och 103 lång.

 

Pris: ca 6000kr. Ett bra pris, åt det något dyrare hållet. Däremot så håller dessa vagnar sitt värde relativt bra, vilket innebär att det går att sälja för ett bra pris om man tar hand om vagnen.

 

Nackdelar: Det är några saker jag stör mig på, såklart. Först och främst så är spårvidden där fram lite smalt. , dvs det är smalt mellan framhjulen, det orsakar en del problem, bland annat att jag inte kan köra vagen framför mig på ramper osv. Det är något jobbigt speciellt i stockholms tunnelbanor osv.

Det andra är att vagnen inte har teleskophandtag, man inte kan höja som med ett teleskophandtag, det går endast att ändra läge, vilket ifs gör att man kan ändra höjd på handtaget. . Jag saknar dock funktionen att dra ut, då jag tror att många som är lite längre skulle uppskatta det. Med det sagt så är denna vagn hög och passar väldigt bra om man är lite längre, den är perfekt både för mig (170) och Rasmus (187).

britax smile 2 review

 

Ståbräda: Jag personligen har inte hittat någon ståbräda som passar bra. De jag har provat gör bara så att Aline slår i huvudet i handtaget eller är i vägen för mig när jag kör. Men, jag är övertygad om att någon kommer passa!

Överlag är jag impad av vagnen och undrar lite varför inte fler kör Britax. De gör otroligt bra vagnar och denna är smidig, så lätt att fäll ihop (inlägg om det finns här) och lätt. Den är dessutom ordentligt rymlig så alla barn få bra med plats!

Gillar ni dessa inlägg? Tryck på hjärtat! Och kika på filmen!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Safia

    Hej tack för receptionen känns hjälpsamt jag letar vagn som passar bra med ståbräda.
    Om du fick välja mellan britax och baby jogger city mini gt vilken hade du valt??
    Jag kan verkligen inte bestämma mig för vagn