Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Hejdå Nappen

Igår så slutade vi med napp. Jag skriver vi för att det känns verkligen som att hela familjen är med på denna resa. För det första så har vi pratat om att Aline ska sluta, både med henne men även utan henne. Det är en stor grej, speciellt med tanke på att jag på allvar tryckte in nappen i munnen på henne från det att hon kunde amma, ca 4 timmar efter förlossningen. Då kan man ju kanske ana vilket beroende det är. Aline har dessutom tagit det hela ett extra steg, för när hon sover har hon minst tre nappar i sängen, en i munnen och sedan en i varje hand.

sluta med napp

Barnen inför dagens stora, viktiga uppdrag. 

Jag måste erkänna att vi inte fått henne att sluta tidigare, för att vi/jag var rädda för vad som skulle hända. Jag har fasat, hon kommer skrika hela natten, och alla kommer bli helt knäckta, sömnlösa och ledsna. Men, de senaste dagarna har något ändrats. Aline började prata lite om att hon kanske inte behöver den, så då var vi inte sena att hoppa på tåget.

 

sluta med napp Hur gjorde vi då?

  1. Bestämde tillsammans med Aline vad hon skulle få köpa inför att sluta med nappen, och tillsammans kom vi på att det skulle bli en rosa liten väska. Som hon sen skulle bära med hennes nappar till skansen i.
  2. En prövonatt – Aline visste givetvis inte att det var ett test, men vi ville inte ge bort alla nappar om ”går åt helvete”. Så natten till idag sov Aline utan napp för första gången. Allt gick över förväntan, nästan inget gnäll, men sov rätt oroligt under natten.
  3. Pepp! Oj va vi boostar henne. Vi pratar om alla barn runt omkring henne som inte har napp längre (även de som aldrig haft) säger att hon är en ”stortjej” som inte behöver sånt, peppar till allt annat stora barn gör, de som inte har napp.
  4. Förberedelser. Inför att lämna napparna på Skansen så har vi noga gått igenom alla steg. Först fick hon välja ut de nappar som skulle skänkas, men även noga gå igenom de nappar som nu är kvar till Ian. Sen har vi tagit några bilder och skickat till familjen, som Aline fick skicka som en hälsning inför vad som komma skulle.
  5. Hejdå Nappen – Slutligen fick Aline ge nappen till katterna på Skansen. Ett väldigt bra och tydligt hejdå till nappen. Jag älskar att man kan fylla i ett Intyg, så nu ska det upp bredvid sängen!

sluta med napp

Nu håller vi tummarna att allt går smidigt inatt igen. Här är stolta föräldrar, för det känns lika mycket som ett steg för oss alla! Jag ska försöka behandla nattningen som vi alltid gjort, tror att det är den enklaste sättet att komma vidare! sluta med napp

Har ni några tips? Berätta gärna hur ni hjälpte era barn sluta med napp!

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sandra

    Hej!
    när vi skulle få vår son att sluta med napp så skickade vi dem till tomten på posten! det var väldigt effektfullt och han köpte det rakt av. Däremot så var det tuffa läggningar lång tid därefter.. så ha is i magen! det kan ta rätt lång tid.

    Fin bloggis!