Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Byta säng?

Ian växer så det knakar. Han är ju snart 2 år, eller nja, han är 1 år och 9 månader. Med det går så fort nu. Han är verkligen inte en bebis längre, utan ett litet barn som pratar (enstaka ord) och växer. Nu till min fundering. När ska man byta till vänlig växasäng, alt vanlig säng från början. Jag försöker minnas när vi gjorde det med Aline men minns fasiken inte. Jag tror att det var ungefär nu.


Säng från Ikea, lakan och sänghimmel från NG Baby

 

Varje kväll går Ian och ställer sig vid sin spjälsäng i ett försök att klättra in, men ger rätt snabbt upp och istället klättrar in i Alines säng. Nackdelen med att byta är att han kanske kommer vara krånglig att lägga, men det kanske är värt det?

När slutade ni med spjälsäng?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Vi bytte i Ians ålder. Hade börjat prata om det men inte tagit ngt beslut. Men en natt så blev madrassen nerkissad och då åkte vi och köpte en växasäng.
    Det gick bra, men lite mer spring blev det ju. Men det hade det säkert blivit senare också.

    1. barnplaggsguiden

      Hahah ibland är det enklast när man bara gör. Skönt att det va smidigt! Jag tror verkligen Ian är redo 🙂 tack!!

  2. Ulrika

    Vår tvååring tyckte själv att hon ville sova i stora sängen som står i hennes rum ( en 90 cm bredd, fullstor). Vi lät spjälsängen stå kvar men efter några veckor där hon fått bestämma var hon ville sova tog vi bort den eftersom hon inte alls ville tillbaka till spjälsängen som hon innan älskat. Det går fortfarande strålande med nattning så hon var nog helt redo ☺.
    Tack för en bra blogg!

    1. barnplaggsguiden

      Men det var ju så smart! Perfekt när man verkligen vet att barnet är med och väljer. Heja er strålande nattning! Tusen tack för fina ord om bloggen, jag blir så glad!!

  3. Sofia

    Vi bytte då han var ungefär lika gammal som Ian är nu. Eller ja, vi tog bort ena sidan på sängen. Han har en brio sleep som är ganska stor och som blir som en juniorsäng då man tar bort alla sidor. Lite knepigare nattningar hade vi väl ett tag, men skönt att slippa lyfta i och ur och nu kommer han själv till vår säng då han vaknar.

    1. barnplaggsguiden

      Ja smart! Vi har en Brio med, kanske ska plocka ena sidan! Det är smart.. Ja man är rädd för springet men jag tror nog att han är redo!

  4. titti

    Vi har bytt nu min dotter är 2 år och 4 mån men det är för lillasyster kommer. Köpte en juniorsäng från ikea och är nöjda men nu har hon börjat vela gå upp när man nattar….

  5. Linnéa Eriksson

    Vi bytte rätt sent, W var ca 2,5 år. Vi gick och väntade på att han skulle klättra ur spjälsängen, men när det aldrig skedde och han blev bara tyngre och tyngre så bytte vi. Han fick en juniorsäng från IKEA och det har fungerat super från dag ett. Vi pratade med honom om bytet innan och försökte göra det till en rolig sak. Dessutom så får han ett syskon vilken dag som helst och han är nu tre, så spjälsängen behövs till nästa. Det känns onödigt att ha två spjälsängar när han ändå är så stor.
    Tack för alla tips, en av de bloggar jag läser mest och även rekommenderar vidare!

    1. barnplaggsguiden

      Heheh jag förstår exakt det med att vänta till de klättrar ut. Dem gör ju aldrig det?! Förutom Ian som klättrat in
      Stort grattis till syskon! Det är såå kul med fler barn, fasiken blir sugen av bara tanken!
      Tusen tack för dina ord, jag blir rörd! Va kul! Woho!