Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Solkrämer 

Det är en hel vetskap kring hur man ska tänka med solkrämer och speciellt för barn. Det viktiga är att hitta solkräm som skyddar mot både UVA och UVB strålar. Jag använder massa olika märken men just nu är det ACO som jag gillar bäst. 

Detta är intressant och lärorikt, från hudguiden.se

SPF – solskyddsfaktor – anger hur mycket längre du kan vara i solen innan du blir röd i förhållande till om du inte använder något solskydd alls. Det innebär alltså att om du blir röd efter att ha vistats i solen i 10 minuter, betyder SPF 6 att du klarar dig i solen i en timme istället utan att bli röd. Detta är dock under förutsättning att ett tjockt lager smörjts in och att man inte badat utan att smörja in sig igen.

Huden i ansiktet är känsligare än huden på övriga kroppen. Därför bör man alltid ha högre solskyddsfaktor i ansiktet. Använd gärna SPF 25 eller 30 i ansiktet. Använd alltid solkräm som skyddar både mot UVA och UVB.
Kläder skyddar bra mot solens strålar. En vit skjorta/blus motsvarar SPF 7. Jeans ger totalt skydd.

När jag vill bli ”brun”. Som jag aldrig är, eller blir använder jag mig av brun utan sol. Mitt tips till er är att hitta solkräm som enkelt går in i huden, utan att kladda och som håller okej i vatten. Till barnen rekommenderar jag varmt dessa ovan från ACO. De gör allt jag vill och dessutom går sprejen att hålla upp och ner och spreja. Super! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.