Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Sommarskalet

Vilken sommarkväll! Jag gick och hämtade barnen på förskolan lite tidigare, för att sen möta upp Rasmus och min syster för middag på en uteservering. Det är väl kanske den enda fördelen med att bo i stan?

Nu bara rasar det in mail och meddelanden om hur man ska klä sina barn. Det är väldigt svårt nu när det är lite halvvarmt, men jag tycker nog ändå att man kan gå lite på barnens ålder.

Aline har klänning från One We Like, Mini Rodini Leggings och Mini A Ture tröja, Ian har skalplagg från Reima och keps från Mini Rodini.

Här ser ni Aline utan något, men på förskolan så har hon fleece/tröja och skalbyxor. På morgonen börjar hon med hela stället för att sen ta av sig kläderna under dagens gång. Det håller henne lagom varm och skyddar kläderna under. Tack vare att skalkläder andas är jag inte orolig att det blir på tok för varmt.

Ian däremot, som är ca 1,5år, har nästan alltid skalkläder. I detta fall har han overallen, och på förskolan har han alltid overallen på sig. Det kommer nog behöva bli flera grader varmare innan han får ha tvådelat. När det händer så klär jag honom som Aline.

Min regel brukar vara att äldre barn kan ha något mindre kläder än yngre, ca 3 års gräns. Mindre/Yngre barn är oftast inte lika aktiva och blir därför lätt kall, men även så att yngre barn är mycket på marken och golvet, så dem blir kallare och mer utsatta för hårt/blött underlag. Så mitt tips är helt enkelt använd skalplagg, om inte en hel overall så delar av settet.

Hoppas det hjälpte!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.