Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini Rodini Sneakers

Tjoho! Dags att recensera Mini Rodinis Spot Sneakers. Äntligen! Ibland tar det lite tid, men jag tycker att det är viktigt att låta barnen gå i skorna ett tag, och använda dom i olika miljöer samt olika väder. Sen är allt såklart inom rimliga gränser, det är ju fortfarande en sneaker. Sneakers bör användas när det är ljummet (ej superkallt) och torrt (ish) ute, så det har vi gjort.

Pris: 599kr, vilket är i den övre prisklassen, men inte galet dyrt för barnskor. Kvalitetsskor ligger alltid däromkring i pris.


Material:  Skorna i bomullstwill, med en mjuk och luftig insida med mesh-foder och en vaddering. Det är nämligen så att bomullstyget i dessa sneakers är både GOTS- och Fairtrade-certifierat. GOTS är som bekant den strängaste certifieringen för ekologiska material som finns på marknaden i dag. Jag försöker köpa GOTS märkt så långt det går och detta är FÖRSTA gången jag kan göra det med barnskor!

Mer om GOTS certifieringen – det  innefattar strikta kontroller av exempelvis kemikaliehantering, löner och arbetsvillkor. Mini Rodini har dessutom sett till att bomullen är märkt med Fairtrade, vilket i sin tur säkerställer bland annat att de som odlar den har skäliga arbets- och levnadsvillkor och rätt till ett minimipris för sina varor oavsett om marknadspriset varierar. För att göra dessa skor extra speciella så har Mini Rodini även koll på deras sula och gummit som används i skorna! Skornas gummi är FSC-certifierat (Forest Stewardship Council) och skorna är även 100 % vegan. Även detta är första gången som jag stött på. Enligt Mini Rodini så försäkrar FSC-certifieringen att gummit i både inner- och yttersulan är gjort av naturgummi som kommer från hållbara och icke hotade gummiplantager. Att skorna är 100 % vegan betyder att det vid tillverkningen inte använts några fetter, oljor, lim eller färger som kommer från djurriket.

Material: Ovandel: 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull
Foder: 100 % polyester
Yttersula: 100 % FSC-certifierat naturgummi
Skolåda: Återvunnet papper

Tålighet: Aline har gått lite i lera och annat, men det är enkelt att borsta av skorna när leran torkat in. Jag brukar även använda galltvål på lite jobbigare fläckar, och dem går enkelt bort. Skorna är givetvis inte vattentäta men lite fukt klarar dem bra. Jag tycker att bomullstwillen är tjock och gångbar, det måste den vara då det ska vara en hållbar barnsko. Och just det är verkligen denna sko – hållbar

.

Passform: Skorna har en normalbred läst, möjligen är den något långsmal. Det är enkelt att dra åt med kardborrebanden. Skorna är lätta och sitter väldigt bra på foten. Aline är rätt känslig om något klämmer eller trycker på fel ställe, och dessa skor kallar hon för sköna. Jag tror att det är mycket tackvare att dem är ”låga” och att det är mjuk vaddering. Skorna är givetvis extra förstärkta i hälen och vid tån. Det är väldigt viktigt för mindre barn och när barn använder skorna mycket. Dem ska ge stöd och stabilisera en mjuk och växande barnfot.Storlek: Dessa skor börjar på storlek 23 och går till stl 34.  Här får man gå efter barnets mått på fötterna, tabellen hos Mini Rodini stämmer bra, alt prova i butik! Aline har den storlek hon brukar ha överlag, så stl 26.  Från stl 26 och uppåt har skorna hålfotsstöd, vilket många anser skönare och mer ergonomiskt för barnet.Skorna är lätta, och känns och ser enkla ut att gå i. Dem sitter bra på foten när Aline springer och hoppar, men även när hon balanserar långsamt. Skorna ger bra fäste på de flesta underlag! Toppen för snabba kids. Jag känner mig trygga att låta henne ha skorna i timmar på förskolan, för dem är bra för hennes fötter och för miljön! Det känns härligt att välja klimatsmarta skor! Dem är så ekologiska att priset på 599kr känns billigt. Det ni!



mini rodini barnskor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katrina Maj

    Superfina!! har kikat på dem länge men tänkt att de är för tunga. Min son är lika gammal som Aline, nu vågar jag köpa!
    Tack för bra blogg.