Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Bergans of Norway

Hej alla, nu efter en vecka i Storhogna är det äntligen dags för en recension av Bergans of Norway som jag fått hem av bästa lekmer!  

 Det är en väldig fröjd för mig som material tönt att få testa dessa plagg. 

Pris: ca 999kr för byxorna (nu på rea här) och ca 1299kr för jackan. (Även den är på rea Här) Personligen tycker jag att det är lite väl mycket pengar för barnkläder, samtidigt som funktionen är otrolig. 

Storlek: Jag skulle vilja säga att plaggen är normala i storlek med långsmala i passformen. Dem sitter otroligt bra på Aline som är just lång och rätt smal. Jag valde att testa storlek 98, dem satt perfekt på Aline som är ca 100cm. Jag känner mig belägen att säga att man kan utgå från sitt barn och hur lång hen är i centimeter man handlar plagg från Bergans.  

 Passform: byxorna sitter både högt och väldigt bra. Jag menar att dem är relativt figurnära och raka i formen. Personligen gillar jag när det inte är för mycket tyg och sånt som stör. Aline har vid flertalet tillfällen haft både underställ och fleeceställ utan att det stört eller varit för tajt. Byxorna har reglerbara band och en dragkedja som går nästan ned till grenen med en extra vindslå med kardborreöppning. Jag tycker verkligen om byxorna men har stört mig en del på axelbanden som åker av spännena.  

 Jackan går ned över rumpan och har även den en dragkedja och vindslå över för extra skydd. Jackan har även en dragsko i nederkant som agerar snölås och som jag personligen tycker  är toppenbra! Normalt sett skulle jag saknat en dragsko i midjan eller liknande men tack vare jackans fantastiska passform så önskar jag det inte, dragsko i nederkant räcker mer än väl.  

 Fothällor och luva:  byxorna har fothällor i slitstark silikon samt en rejäl resår i fotändan, perfekt för både skor och pjäxor. Även luvan gillar jag då den är nätt. Den sitter helt enkelt där den ska! 

  Material: 100% polyester och polyamid. Plaggen är mjuka och rörliga i materialet och väger nästan inget! Detta är skalplagg, fast med foder. Vilket innebär att både jacka och byxor ska andas riktigt bra. När man säger andas på funktions plagg så menar man egentligen att de ska föra bort fukten från kroppen vid aktivitet och rörelse. Plaggen kan altså se till att kroppen hålls torr och väl tempererad. 

Vattentålighet: Jag vågar lova er att plaggen håller tätt. Aline har suttit på snö, is och i vatten utan att bli blöt. Jag har såklart även duschat plaggen i dragkedja och sömmar men dem hållet tätt. Detta plagg har minst 10.000 i vattenpelare, det är väldigt högt och klart godkänt. Jag vill även poängtera att det är minst 10.000 då dem valt att inte ge maxresultat. Detta är vanligt bland märken.  

 Det fina med Bergans som jag önskar att fler märken skulle lära sig av är att det finns ett membran i plaggen, just detta är specifikt för Bergans, det heter ”Bergans element active” och är ett membran som håller plagget vattentätt, vindtätt och ser till att andningen funkar. Detta är lite överkurs men membranet  gör att funktionen fungerar trots smuts och jobbigt väder. Det gör även att funktion bibehålls trots tvätt i maskin. 

Tvätt: Fördelen men membran är som sagt att man kan tvätta plagget i maskin när man måste. Jag älskar att det inte förstör funktion, det ger plagget längre livstid och gör att man kan ärva dem vidare.

Andning: plaggen andas minst 10.000 vilket är galet bra för att vara barnkläder. Det är väldigt få märken med så bra andning förmåga. 

Reflexer: dem finns men jag önskar de var större. Annars är jag inpad över de som finns! De är superbra i mörkret. 

Slitstyrka: byxor och jacka är ordentligt förstärka med vad jag tror även är förböjda ben och armar! Dem tåliga och barnen kan leka och krypa som dem vill. Tack vare sry förböjda är det lättare att röra sig än annars.  

 Slutligen måste jag säga att kläderna är jäkligt dyra, men sitter helt galet bra, och har funktion som vuxenplagg. Om jag ska vara lite negativ så stör jag mig på att dem hängslena trädde ur sig från spännena. Det bör inte hända i denna prisklass. Annars är jag otroligt nöjd och set framemot att testa fler plagg från Norska Bergans.  

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.