Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kavat Fiskeby XC

Vårsko, höstsko och sommarsko. Jag tycker att Fiskeby XC är allt det! Dessa lädersneakers passar i de flesta väder. Just denna modell är som vanligt ett recensionsexemplar och kommer skickas tillbaka till Kavat efter användningperioden.  Fiskeby XC är en klassiker bland Kavats skor. Det är en basketkänga och skorna har skrapskydd på tån vilket gör den extra slittålig. Detta är ett stort plus, både på förskolan och för den dagliga användningen. Barnen sliter och klättrar, så detta ger skorna en längre livstid.

Kavat Fiskeby XC recension

Kavatskor som har XC efter namnet är tillverkade i något som heter Cross Country Leather. Lädret är vattentätt och väldigt slitstarkt. Lädret är tillverkat i Europa och finns i massvis av färger och mönster/finish. Det är även fritt från perflourerande och polyflourerande ämnen (gifter). XC läder tycker jag är toppen när det kommer till barnskor, klarar både vatten och smuts samtidigt som skon andas ordentligt. Skorna jag testar är gjorda i detta material.

Kavat Fiskeby XC recension

Kavat Fiskeby XC recension
Material: Skorna är tillverkade i äkta skinn, med utvändigt skalmaterial i PU som är fukt och smutsavstötande samtidigt som det andas. (Cross Country Leather)
Passform: Jag gillar denna sko för att den är så otroligt stabil och fotriktigt, utan att vara klumpig och tung. Enkel att sätta på, även på den minsta foten eftersom att man kan öppna upp skon ordentligt. Fiskeby som har kardborreknäppning. Skorna går upp högt vid vristen vilket är bra när barnen är små, men även upp i åldrarna! Skorna är till och med skinnfodrade invändigt. Fiskeby är förstärkt i tå och häl för att ge bästa möjliga skydd för de små fötterna.

Kavat Fiskeby XC recension

Skorna är enkla att ta på barnen, då de går att öppna upp ordentligt som jag skrev innan.  Det är bra både när man har riktigt små barn, men även när de lär sig ta på och av skorna själva. Aline kan ta på sig sina själv utan problem (3år) medans jag hjälper Ian (1,5år) Däremot kommer han nog kunna göra det snart med.

Kavat Fiskeby XC recension

Jag har skrivit om det förut, men gör det igen. Bra skor, stabila och med en fotriktig läst är otroligt viktigt när det kommer till barnfötter. Om det är något man ska leta efter när man väljer barnskor så är det att skon har ett stabilt/uppbyggt hälparti och att skon ger ett bra stöd runt vristen. Barnens fötter är mjuka och växer snabbt, det är viktigt att skon inte är för liten och trycker på foten på fel sätt. Det kan skada barnens fötter, och gör det svårare för dem att röra sig ordentligt. Fiskeby har en stabil läst och hälparti som passar barnens ömtåliga fötter!

Storlek: Finns i storlek 19-24. Normala till breda i storleken/lästen. Jag rekommenderar ca 1,5 cm tillgodo när man köper skorna. Det absolut bästa är att gå till en skobutik och mäta foten, att mäta själv hemma på papper sen läsa innermåttstabellen innan beställning online. Det är även då du plusar 1,5cm på barnets fotlängd och matchar ihop det med korrekt storlek på skon.

img_6528-1.jpg
Tvätt: Tack vare XC lädret är så skorna enkla att sköta om, de behöver inte impregneras då de redan är gjorda i ett behandlat läder med ett skalmembran. Smutsiga skor kan lätt tvättas av med lite galltvål(mild tvål) och vatten.

Fiskeby är en sko Ian använder till vardags, mer och mer nu iom vårens ankomst! Dem finns i många färger att välja på. Dessa är perfekta för användning till vardags på förskolan. På förskolan är det viktigt med bra skor att leka i, men där är det även viktigt att de ska vara enkla att sätta på. Därför tycker jag att Fiskeby är ett perfekt val, de är lätta, sitter bra på foten och är enkla att sätta på själv tack vare kardborreknäppningen, vilket är otroligt uppskattat både av barnen och förskolepersonal (och mamma). Jag tycker kavatskorna är supersnygga och har dem gärna både i parken och på kalas.

Kavat Fiskeby XC recension

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Daniella

    Hej!
    Jag funderar på att köpa denna sko men är osäker på om jag ska köpa en gympasko från Nike eller denna…
    Har du något råd?