Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reima Bisquit och Tripla

Dags för den femte recensionen! Denna gång är det ett tvådelat Reima ställ, jackan Bisquit och byxorna Tripla! Båda plaggen är skalplagg med tejpade sömmar som andas och håller tätt. Jackan och byxan är supersmidiga och lätta och det är roligt att testa ett så etablerat ”bra” märke som Reima. Kvalitet och funktion har alltid varit deras fokus och det är roligt att prova sånna plagg!

reima bisquit

Pris: Byxorna – 649kr, Jackan – 699kr

Storlek: Normala i storleken. Plaggen vi har fått testa till Aline är i stl 98 och sitter perfekt. Jag upplever dem som väldigt ”true to size”. Det är faktiskt otroligt skönt när det kan vara på det sättet. Det innebär för er som inte är klädtöntar att man utgår ifrån barnets längd och köper plagg därefter. Sen rekommenderar jag med Reima att man alltid väljer det större alternativet när barnet är mellan storlekar.

img_5839.jpg

Endast ett resårband i armslutet, men ibland är det rätt när man säger ”less is more”. Snygga läderdetaljer med. 

Passform: Jackan sitter något A-linjeformat och är rätt rymlig i kroppen, vill man får man absolut plats med en fleece under. Det är lite tanken med skalplagg och något som man absolut ska se till när man köper en jacka tex. Reimas jacka är väldigt enkel, men med god funktion. Jackan har en rundad och längre bakdel som skyddar bra och går att dra åt om man vill att jackan och byxorna inte ska glipa och hålla tätt. Både smart och snyggt! Byxorna är lägre än de flesta jag testat, och sitter som en smäck. Väldigt fina på och går att justera mycket. Dem är definitivt favoriterna då de är så smidiga och dynamiska. Det går tex att plocka bort hängslena helt, dem är även väldigt smidiga att ta av och på för barn som vill ha dem jämt. De sitter bra i midjan och känns som att dem passar både äldre och yngre barn. 

img_6475-1.jpg

Jackan har ett längre bakstycke med dragsko! 

Luva: Luvan är enkel, det finns tyvärr ingen möjlighet att justera djupet, men den har rynkade elastiska kanter som gör att det sitter uppe på huvudet.

Fothällor/armslut: Fothällorna på dessa byxor är i silikon, vilket är väldigt slitstarkt och utmärkt. Det är pluspoäng! Dessutom är de justerbara, vilket jag som bekant gillar. Armsluten är endast elastiskt, men det känns som att det räcker. Skönt när det är enkelt, eftersom armsluten verkligen är bra så behövs inget mer. Det är även skönt att inte ha mudd som bekant på skalplagg, för då minimerar man risken att tyg tar in vatten vid lek.

Hängslena: Dessa är som jag nämnde grymma! Bäst hittills, enkla och smidiga att justera samt går att plocka bort helt. Väldigt bra och känns som att dem gör plagget. Tack vare detta kommer barn i flera åldrar lockas av byxorna. Kanske inte är att rekommendera för de allra yngsta då det kan vara bra att dem går upp högre, men från 2 tycker jag dessa är bra.

img_6478-1.jpg

 

Fina reflexdetaljer, fickor och helt avtagbara hängslen. I like!

Material: 100% Polyester med  polyuretan beläggning. Jackans insida är ett nätfoder som jag gillar. Alla material är dessutom giftfria vilket känns självklart och givet för Reima. Bra jobbat!

Tvätt: tvättas i 40 grader.

Vattentålig:  10 000 i vattenpelare vilket är extremt tåligt. Tack vare beläggningen så rinner vattnet av direkt. Inget snack om att den tål vatten. Plagget har jag duschat (glömde fota tyvärr!) och den håller allt. Det läcker inte in i sömmar eller vid dragkedja, på både byxa och jacka. Dessa kläder kan man sitta i en pöl med. Dessutom är dem väldigt enkla att torka av. Aline har haft dessa på förskolan och geggat runt. Då tog jag bara en våttrasa och torkade bort smutsen. Materialet tar liksom inte in varesig vatten eller smuts, utan det ligger utanpå. Toppenbra! Och detta ger pluspoäng.

img_6476-1.jpg

Slitstyrka: 30 000. Jag har dragit exemplet med möbeltyg innan och detta är som ett bättre möbeltyg. Det är otroligt slitstark och ska till en jäkla massa, om det ens går att få hål på plaggen. Detta gör ju att dem är mer anpassade än andra för kidsen att leka i. Det är även detta som gör att de håller för att ärvas.

Andning:  5 000, detta är bra, men jag hade nog önskat lite högre, mest för att jag gillar när vattenpelaren och andningen är ungefär lika. Däremot vill jag poängtera att Aline haft plaggen en del och dem håller henne varm och torr i flera olika väderlekar, så jag ger detta mer än godkänt!

Design: Fina och snygga plagg med ett härligt mönster på jackan. Reimakläder går ju att få i tusen färger med mycket mönster, men denna känns som oss. Det är värt att kika in och se, för deras kläder är som karameller. Jag är väldigt nöjd med dessa! Superfina och känns tidlösa. Fina detaljer som läderlappar på dragkedjan och grymma reflexer. Plaggen har även fina fickor för de små samlarna.

Slutligen: Utan att överdriva så är detta plagg som barnen kan leka överallt i. Dem håller torrt och ser till att barnet är lagom varmt. De är sköna och enkla att röra sig i. Med oändliga mängder färger och former kan man hitta just den som passar er. Aline gillar verkligen ”stortjej” byxorna och jag tycker plaggen sitter riktigt bra på. Pösiga utan att bli för breda. Priset är väl egentligen det enda jobbiga. Dem är förhållandevis dyra, men man kan trösta sig med att dem säljs till ett bra andrahands-pris. Dessa plagg kan ärvas och klarar många barns tokiga användning!

img_6477-1.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.