Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini Rodini Åkpåse

Bättre sent (på dagen) än aldrig! Nu har jag efter en lång dag äntligen kommit hem, kunnat äta middag med min familj, lägga barn och sätta mig och lägga in lite bilder i denna recension. Vissa av er kanske känner, varför skriver hon om detta nu? Ja, det kan man undra! Men i alla fall i Stockholm är snön påväg in och det kommer bli kallt igen.

Denna åkpåse har jag lånat från Babyshop och är från Mini Rodinis AW15 kollektion.

Mini Rodini recension åkpåseMini Rodini recension åkpåse

 

Passform/funktion:  Först och främst är åkpåsen relativt rektangulär. Eller enligt mig väldigt rektangulär. Det gör att den bli rätt lång smal i vagnen. Den är väldigt normal i åkpåsemått mätt. Jag tycker den passar, rent storleksmässigt bra i både vår Maxi-Cosi Stella och vår Britax Go Next. Tack vare att tyget är så mjukt och följsamt, så tycker jag att åkpåsen passar minst lika bra i en sittvagn som i en liggdel.

Mini Rodini recension åkpåse

Åkpåsen har en dragkedja som går hela vägen runt med 4 ”späänen” vilket innebär att man kan öppna upp nederdelen, samtidigt som man öppnar upp i huvudändan. Detta är galet praktiskt för förskolebarn, när man inte vill ha åkpåse över hela kroppen, eller när man vill låta barnens skor hänga utanför. Det finns även tryckknappar på åkpåsen, om man vill vika ner den, och dessa finns i flera nivåer, vilket ger en större justerbarhet. Kanten runt åkpåsen, som jag kallar för ”ficka” kan även användas som luva för barnet som sitter i åkpåsen, som extra skydd i vagnen om det är kallt och ruggigt. Smart som tusan  tycker jag! Tills nästa gång MR, gör den lite mjukare, kanske i ett annat material? Så barnet tycker den är mysig, just nu är den lite väl styv i materialet.

Nedan ser man dragskon och ”fickan” samt spännbandet. 
Mini Rodini recension åkpåse

Åkpåsen är varm och go, och har hållt Ian ordentligt varm även i minus 15 grader. Jag tycker den har många fina och bra funktioner, exempelvis så klarar åkpåsen både vind, regn och smuts då den är impregnerad med ett ekologiskt impregneringsmedel som är både vatten och smutsavvisande. Det är en stor fördel, då barnens kläder är både smutsiga och kan utsätta åkpåsen för en del vätska, men även vatten och snö när man är ute.

Mini Rodini recension åkpåse

Ovan ser ni att man kan öppna endast nederdelen, och nedan ser ni hur åkpåsen ser ut inuti. 
Mini Rodini recension åkpåse

Storlek: 50 x 100cm. Passar i de allra flesta vagnar. Min 1,5åring får plats mer än väl i åkpåsen, jag kan tänka mig att han får plats minst ett år till. Väldigt bra storlek på åkpåsen!

Mini Rodini recension åkpåse

Material: Shell: 100% Polyamide, Lining: 100% Recycled Polyester. På insidan av åkpåsen finns det varm mysigt fleece, men i fotändan är det samma material på som utsidan av åkpåsen, detta för att det ska vara lätt att torka av, vilket jag handen på hjärtat kan säga att det är. Aline har suttit med geggiga skor i åkpåsen, och jag har enkelt kunnat torka av den. Väldigt smidigt.

Pris: ca 1400kr.

Vagnen: Åkpåsen har smart karborreöppning, som gör att man enkelt kan trä in och ut axelremmarna, samt plats för ett 5 punktsbälte. För att fästa åkpåsen i vagen finns både en ”huva” med dragsko och anti-halk på baksidan av åkpåsen, samt en rem med ett spänne som även den går att justera. Remmen sitter ungefär på mitten av vagnens rygg, och den ser verkligen till att åkpåsen hålls på plats. Funkar det då? Nja, jag vet inte riktigt. På vår vagn som har ”rygg och sufflett” separata sitter åkpåsen bra, men det kan jag inte säga att den gör på Britax Go Next. Jag tycker att den är svår att fästa när det inte går att hänga den över ryggen på vagnen. Däremot! Så har jag testat den på vänner bugaboo och den sitter så bra där. Inte för lång, och passar både i donkeyn samt cameleon.

Mini Rodini recension åkpåse

Sammanfattning: En fin åkpåse, designmässigt är det min favorit. Jag gillar materialet, jag tycker att åkpåsen är gjord för barn, som får vara just barn. Den är enkelt att hålla ren, det finns många olika funktioner som underlättar för föräldrarna, tex dragkedjan, tryckknapparna osv. Det är ett otroligt plus att den är miljövänlig och jag tycker det är något alla bör tänka på vid inköp av både plagg och vagntillbehör. Jag hade önskat en mjukare luva, alternativt en mer renodlad ficka att fästa åkpåsen i vagnen med. Stort plus för remmen som man även fäster åkpåsen med, den går att justera så det passar alla vagnar. Åkpåsen är riktigt varm, och passar långt upp i åldrarna.

Är den värd sitt pris? Nja, både ja och nej. Jag tycker att den är fin och smidig och smart, men 1400 är mycket pengar. Däremot så kommer man kunna sälja och få tillbaka rätt mycket pengar, vilket jag absolut tycker man ska väga in! Just nu är den på rea, så det är fyndläge!

img_5075.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.