Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Spjälsängsskydd Marnelly

God kväll!

Idag har jag jobbat min första dag på nästan tre veckor! Jag måste ändå säga att det är skönt att komma tillbaka med lite rutiner, god och nyttig mat, mycket kaffe och hjärngympa. Fast utan semestern hade jag inte uppskattat det så mycket, så jag kan nog konstatera att man behöver både det ena och det andra.

Nu äntligen kan jag skriva lite om Marnellys nyhet, nämligen ett spjälskydd! Jag har haft den hemma i flera veckor (ett recensionsexemplar), men väntat med en recension tills vi använt in det ordentligt. Nu har Marnelly dessutom fått hem dem och nu finns de tillgängliga även för er!

marnelly spjälsängskydd

Pris: 850kr. Jag är så nöjd. Bland de bästa priset på ”designer” spjälsängskydd som finns på marknaden. Många andra ligger på ca 1200kr.

Material: 100% ekologisk bomullspercale med en fyllning av återvunnen polyester. Det finns även ytterligare ett bomullslager som skyddar mot solblekning, håller formen och färgen ordentligt. Det är verkligen material av högkvalitet då det inte alls ser slitet ut trots tvätt och månaders användning. Percale är ett grymt material som har hög trådtätthet, det är finkammad bomull som inte drar åt sig damm och hår lika mycket som ”vanlig” bomull eller satin. Det är alltså väldigt lättskött, och på det ekologiskt. Jätteplus!

marnelly spjälsängskydd

Passform:  Passar finfin i en säng av standradmått samt en sebra juno (trots att de är lite större). Jag är nöjd som tusan att den inte blir hopklämd med madrassen, och att det är ordentligt med plats för bebis, det känns viktigt. Det är enkelt och smidigt att knyta fast den på sängen, det behövs nästan inte för den är så stadig, men det är bra med riviga och stökiga bebisar. Det är fint att knytet är litet, så det inte blir stora band som tar mycket plats på framsidan av sängen! (Se bild längst ned) Jag ger stort plus för den enkla och härliga designen. marnelly spjälsängskydd

Tvätt: Det är supersmidigt att ta av tyget för tvätt, lite mindre smidigt att få på det efter tvätt, men det går absolut och den bibehåller samma form och smidighet. Jag älskar denna funktion! Det känns otroligt viktigt att kunna tvätta ett spjälsängskydd. Det är liksom väsentligt. Tänk vad dem kan behöva stå ut med, kladdiga fingrar, olika kroppsväskor, och kanske även en kräksjuka? Jag tvättade min på 60 grader, men tror det går även högre temp.

marnelly spjälsängskydd

Sammanfattningsvis: Så är detta min nya favoritbumper. Den är helgrå på ena sidan och med ett diskret och fint mönster på den andra sidan som är vit. Det är härligt att man kan vända den som man vill och det ger snabbt och enkelt en helt ny look.  Jag älskar kvaliteten på bomullen och att spjälskyddet har ett skyddande tyg på insidan, ett lager mellan polyestern och yttre bomullslagret. Det förhindrar onödigt slitage och att skyddet solbleks allteftersom. Skyddet är mjukt och härlig, och det är dessutom så lätt att tvätta. Tack vare 2 cm i bredd så står det ordentligt av sig själv, och det är väldigt sällan den lutar och har sig, de gånger den gjort det är det för Ian river i den. Jag har haft många olika spjälsängskydd och kommit fram till att jag gillar de med lite styrsel, däremot är det viktigt att de inte ”tar över” i sängen och blir stora och otympliga. Denna är smidig, diskret och står bra. Skyddet får enkelt och bra plats i en säng med standardmått trots bra madrass.  Stort plus för priset, verkligen ett fynd för ett skydd av denna kvalitet!

marnelly spjälsängskydd

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.