Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Sweet dreams 

Så! Jag tänkte uppdatera er som undrar lite kring hur vi gjort med att sluta sova på dan för Aline. Sen har jag en fråga kring sovrutiner som ni gärna får hjälpa mig med!

Först och främst så har vi efter mycket om och men äntligen fått Aline att sluta sova på dagen på föris (hallelujamoment) Med hjälp av personalen så har vi tagit oss igenom den värsta omställningen. Tipset jag har är att börja på en fredag! Då är den absolut värsta dagen kanske inte lika lång som annars plus att barnet har en helg och ledighet som kommer. Vi började en fredag och det var riktigt bra. Sen gäller det att inte låta barnet sova på dagen på helgen med. Då har det gått tre dagar innan det är dags igen på förskolan.

Nattlinne Petit Bateau, filt Elodie Details, kanin/mus Petit Bateau

Hos oss så är personalen väldigt hjälpsamma och ser till att Aline får vila under dagen, tex läsa böcker eller lyssna på musik, vilket ger henne chansen att återhämta sig och få ny energi.

Varför har vi gjort detta kanske ni undrar? Jo för att det var katastrof långa läggningar, med ett barn som helst inte ville sova förens vid 22. Det resulterade i sin tur till en liten tjej som var supertrött på morgonen, sur och ledsen och ovillig att äta, klä på sig osv. Det var en ond cirkel som vi kände att vi behövde bryta.

Nu till min fråga! Nu har jag två barn som båda är helt färdiga kring 19. Innan la vi först Ian, sen Aline. Men nu är det svårt att vänta med att lägga Aline. Hur ska vi göra rent logistiskt? De delar rum, så vi kanske måste lägga dem samtidigt? Idag lägger vi Ian i deras rum och Aline i vår säng, för att sen bära över henne. Men det känns inte så hållbart! Hur gör man? Hur lägger man två samtidigt?

Stor kram!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. EmmaB

    Vet inte hur det ser ut i deras rum. Men jag skulle göra iordning dem samtidigt. Låta dem lägga sig i deras säng och sen läsa en saga. Säga godnatt puss o sov gott. Sen sitta kvar tills de somnat båda två.
    Om de är så trött som du skriver tror jag inte ni kommer ha problem jag o min bror delade rum är 1,5 år.mellan oss. Våra sängar stod som ett L mot varsin vägg o huvudändena var mot varandra. Trygghet o mysigt!