Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Kalla fötter

God morgon! Igårkväll yogade jag! Wow, säger jag bara, äntligen har det öppnat en yogastudio löjligt nära mig som erbjuder yogapass till bra pris med lite folk. Jag är så lycklig! Kanske kan det bli lite vardagsträning trots allt? Jag hoppas det. För att gå ifrån mammaledig och jämnt ute på promenader till detta, stilla sittande på ett kontor är inte bra för mig.

Igår när jag hämtade Aline fick jag höra att hon varit kall om fötterna, i samma skor som hon annars haft en del, som hon aldrig tidigare blivit kall i. Jag fattade inget, kan det varit en engångsföretelse? Eller klarar inte skorna lite kallare väder?  Enligt pedagogen på Alines förskola så är det strumporna med ”anti-halk” från Pop det är fel på. Jag har hört om det förut att plast drar åt sig kyla, och att man ofta rekommenderar att inte ha sånna strumpor i vinterskor. Kan det stämma?

60227405-400_1

Jag känner att jag vill spara ”the big guns” till senare när det blir snorkallt, då kan vi använda mer ull osv. Men vad vet jag, kanske är det dags att införskaffa tunna ullstrumpor, så får vi öka i tjocklek ju kallare det blir.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Polarn och pyret sa till mig att anti-halk strumporna blir kalla. Det är därför de inte har ullstrumpor med samma funktion vilket ju annars vore fantastiskt. Vi kör tunna ullstrumpor sen typ två månader tillbaka och sen tar de av direkt när han kommer in. Då har vi bobuxtofflor som både min son och jag gillar! De blir inte för varma i ull för det andas.

  2. Maja

    Ni som kör med bara ull på fötterna. Har barnet nått ovanpå när dom är inne? Min son halkar som Bambi på hal is om han inte har halksockor. Han är 1,5år. Jag tar på honom ullstrumpor och ett par sånna pop halkstrumpor ovanpå nu. Blir det kallt ändå?

    1. barnplaggsguiden

      Jag kan bara hålla med! Mina barn halkar runt en hel del med bara ull! Smart att köra sånna ovan!
      Min enda oro då är att det blir för ”hårt” runt fötterna och de blir kalla av den anledningen!

    2. Sofia D

      Hej! Vår son halkade också en del så körde med mockasiner (också pop då de sitter bra med extra resårbandet) ovanpå ullsockarna på förskolan och ibland hemma. Nu har han lärt sig hur man ska röra sig i dem utan att halka. 🙂

  3. Sofia

    På vår förskola vill de helst inte att man ska använda strumpor med antihalk då dessa fastnar i skorna och gör att skorna sitter sämre och kan kännas för små. De säger också precis som ovan att plasten leder kyla och gör fötterna kalla. Vi kör med Pop ullsockar sen ett par veckor. Vore intressant om du skrev något om just halksockor.

    1. barnplaggsguiden

      Ja! Det kan jag göra!
      Jag tycker ull är grymt bra, vissa halkigare än andra.. Men överlag toppen!
      Antihalk älskar dem hos oss, därför har vi en del sånna…

  4. Ulrika

    Jo jag upplever jag anti-halk-gummit gör att barnen blir kallare om fötterna. Pratade dessutom med pedagogerna på förskolan som sa de provat med liknande strumpa och blev iskalla! Vanliga strumpor utan gummi är helt ok än men tunna ylle är såklart bättre

    1. barnplaggsguiden

      Aha! Vilka bra pedagoger som hjälper till! Det är grymt ju!
      Tusen tack! Då kan jag slopa anti-halk helt enkelt!

  5. Mersiha

    Vi e super nöjda med p&p ullstrumpor & strumpbyxor dock har de inte vart SÅ kallt så hon behövt ha strumpbyxorna än men strumporna ihop med kavats yxhult är super. Innan vi börja med
    Vinterskorna så körde vi vikings höst skor lite
    Högre modell o hon var alltid varm om fötterna. De käns tryggt. Rekomendrar alltså vanliga strumpor fast ull från p&p helt klart. Men du har säkert dom

    1. barnplaggsguiden

      Tusen tack! Vankul att du är så nöjd! Jag älskar när man hittar grejer som funkar och håller! Kavats yxhult är en favo hos oss!