Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Carena Åkpåse!

God kväll!

Jag har nyss tagit en låång dusch, barnen sover i sina sängar, jag har lagt mig på sängen och det står en kopp te på nattduksbordet. Bättre kan det knappt bli. Detta är verkligen vardagslyx.

Nu ska jag recensera en enligt mig rysligt prisvärd åkpåse! Detta är ett recensionsexemplar från Lekmer och åkpåsen heter Carena Fårö Lux.

Pris: 799kr, ett rikitgt bra pris för en åkpåse, det är överlag en dyr produkt och denna är absolut prisvärd!

Passar: Denna åkpåse är smidig och relativt smal i utförande, den har hål för fempunktssele samt extra säkerhetskrokar för att åkpåsen inte ska glida ner i vagnen. Den har även antihalk på baksidan vilket för mig extra säker på att den ska sitta på plats. Jag tycker inte riktigt att säkerhetskrokarna behövs, men det är bra att de finns där om man vill ha dem! En funktion jag verkligen inte gnäller på!IMG_0194.JPGÅkpåsen i donkeyn!

 

IMG_0208.JPGSäkerhetskrok

Personligen tycker jag inte den glider runt och har sig, utan den sitter där den ska tack vare sin ”ficka” på baksidan. Den trär man över ryggstödet, och behövs det kan man justera och spänna den med hjälp av en dragsko. Detta är riktigt vasst och gör att den verkligen sitter på plats. IMG_0209.JPG

Fickan

IMG_0212.JPGDragsko

Jag har åkpåsen i en donkey, och den får plats utan att bli för stor. Jag tror denna åkpåse passar de flesta vagnar, inklusive liggdelen av vagnen.

IMG_0139.JPGIMG_0137.JPG

Varm: Denna åkpåse är varm och skön! Fleecefodrad och tjock, jag tror absolut att man klarar en riktigt kall vinter i denna. Den är puffig och glansig i tyget, riktigt snygg!

Stoppning, yttertyg samt foder är tillverkat i 100% polyester.
Mått: 100 x 45 cm. Denna åkpåse är något mindre än exempelvis Elodie Details, vilket kan vara bra att tänka på. Det är inte en åkpåse jag skulle köpa till min 3 åring bara, ( Aline får absolut plats i den, det är inga problem, men hon kommer inte kunna ha den ett år till.) utan jag tycket denna passar bättre för yngre barn, och även nyfödda som jag skrev innan.  Det är enkelt att lägga denna åkpåse i en liggdel, utan att den blir för stor. IMG_0196.JPGIMG_0139.JPGAline får exakt plats medans Ian får riktigt ordentligt med plats.

Locket: Har två dragkedjor, går att öppna upp mer genom att fästa locket med små krokar på sidan, går även att ta av hel så åkpåsen kan avnändas som fleecefodrad sittdyna. Riktigt bra och gör att den verkligen är värd pengarna (och kanske mer) IMG_0205.JPG

IMG_0204.JPG

 

En fin åkpåse, många bra funktioner och framför allt varm och smidig! Absolut värd sitt pris, finns dessutom i många färger!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Har kollat på Carena Fårö mini.. Kan tänka mig att den är liknande denna.. Funderar på att ha en åkpåse i liggdelen (britax smile 2). Har bf 15 mars. Tror du att det blir för varmt med en sådan?

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Kan bli väldigt kort användningsperiod om barnet är beräknat i mars! Men! Det kan vara väldigt bra med, för det kan vara kallt, och du ha alltid möjlighet att öppna upp den och klä barnet så det passar med en åkpåse! Jag älskade åkpåse i liggdelen. Blir väldigt ombonat med!

  2. Elin

    Hej,
    Tycker den är svår att få till med bältet i Donkeyn, det gör att den glider ner trots att man säkrat den längst upp. Har du några tips? Att hålen för bältet sitter långt ut gör också att bältet blir väldigt kort…

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Va märkligt! Menar du bältet eller åkpåsen? Antar åkpåsen? Har du dragit åt ordentligt så den sitter kring ”ryggen?” Tipset ät att vika bort påsen så bältet kommer fram enklare. Är du med på vad jag menar?:)