Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Voxna Kavat

Förlåt för att denna recension dröjt. Jag har velat vara extra noga med denna recension då jag såg testfaktas resultat. Voxna är en vintersko från Kavat som ska vara helt vattentät, andas och hålla värmen ordentligt. Den är ny för mig och barnen, men jag har länge sett framemot att testa den!

recension kavat voxna

Pris: ca 800kr, ett bra pris i mellan segmentet.

Såhär skriver Kavat: Voxna WP Boots i svart från Kavat är en varm och miljövänlig vinterstövel. Den vattentäta och varmfodrade stöveln är av skinn och återvunnet nylon för minsta möjliga miljöpåverkan. Det invändiga membranet och de tejpade sömmarna håller fötterna torra samtidigt som materialet andas. Det värmande fleecefodret och den isolerande innersulan som kan tas ut håller fötterna varma när de leker i snön. Gummiyttersulan ger ett bra grepp och avrullning när små fötter vandrar omkring. Med reflexer och tå med skrapskydd. Kavat tillverkar skor som är fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.
recension kavat voxna
Material: Utsida: Textil, Skinn
Foder: Textil
Sula: Gummi
Vattentålighet: På denna modell så står det tydligt vattentät på skon. Det gör att jag verkligen förväntar mig att den ska klara ordentligt med vatten. Så, jag och Aline bestämde oss för att bada dem lite. Till både min och hennes förtjusning. Vi satte först på nya rena och torra strumpor, sen i med skorna på i baljan. Aline klampade runt och lekte i ca 10 min. Det tyckte jag räckte. Nu pratar vi alltså inte om lite vatten, utan massor. Därefter var det lätt att dra ut fötterna och se på strumpan om det hade läckt.
recension kavat voxna recension kavat voxna
Svaret är att nej det hade inte läckt. Skorna är vattentäta!
Användning:  Skon är en ”pull-on” modell och väldigt lätt att dra på barnfoten. Aline kan dra på skorna själv efter att ha testat några gånger.  Modellen är halvhög och skyddar foten ordentligt. Denna sko är perfekt när det är mycket snö, då kommer det inte läcka in någonstans. Den är heller inte för hög, vilket jag annars kan tycka ”stövelmodellen” kan vara.
recension kavat voxna
Skon har en ordentlig yttersula med ett grymt grepp. Det är bra när det är halt och slaskigt/snöigt ute. Det sista man vill göra är att sätta på barnet en sko som man halkar runt med. Sulan är rejäl utan att vara tung. En av mina favorit egenskaper med denna sko är att den just är så rejäl men samtidigt så lätt.
recension kavat voxna
Man vet att dessa skor verkligen är gjorda för lek då de har skrapskydd och är extra tåliga vid tån samt har reflexer. Funktioner som gör allt!
Storlek: Som vanligt med skor så ska man strunta i vilken storlek barnet brukar ha och istället mäta foten, lägga på 1.5-2 cm och sen använda storlekstabellen. Bäst är enligt mig att besöka en barnskobutik där man kan få ordentlig hjälp. Voxna finns från storlek 22-30. Jag tycker att alla barn kan ha dessa då de både väger lite och är smidiga och lätta att få på. Även de minsta barn kommer kunna leka obehindrat i voxna.
Dessa skor är normala till breda i passformen, jag upplever även att de är enkla att få på då de har en vid öppning.  Många upplever att sånna här skor kan vara trånga i skaftet, det är inget jag upplever trots att jag testat med en tjockare strumpa.
Sulan går att ta ut och tvätta och vädra, vilket är a och o för en barnsko. Även om denna andas så kan de bli svettigt och klibbigt av tusen olika anledningar.  Insidan av skon är varm och mysig i fleece.
recension kavat voxna
På det stora hela är jag väldigt nöjd med denna sko. Jag tycker den är väldigt stilren och enkel i designen, men Aline säger att den är lite tråkig. Denna sko kommer hålla henne torr och varm i vinter samtidigt som den andas. Jag älskar att den är gjort av återvunnen nylon och att den är giftfri. Det är viktigt att man köper så miljövänligt som möjligt. Skon har även en fin skinndetalj/logan ”Kavat” som jag tycket lyfter stövelns utseende. Toppenfin och smidig vintersko som håller tätt!
recension kavat voxna
IMG_9748-0.jpg

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Du som testat skulle du säga att den täcker upp behovet både en fodrad stövel och kängor gör så man slipper ha både och? Tänkte då den verkar så vattentät kanske det räcker med att köpa denna. Tack

    1. barnplaggsguiden

      Mja, det skulle jag nog faktiskt säga! Däremot så slår inget en ”riktig” gummistövel i pissväder. Men, jo, ja det skulle jag nog faktiskt vilja hålla med om!

    1. barnplaggsguiden

      De fick rätt dåliga betyg på vattentålighet ja, men annars rätt bra! Jag är verkligen inte ett proffs, men för oss läcker de inte, och jag har verkligen utsatt dem för vatten!