Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Trigger Stövel

Hello gott folk! En söndag som denna tänkte jag leverera en recension på något jag skulle kalla för ”slaskstövel” Typisk såndär stövel som klarar allt. För er som aldrig ägt en ”slaskstövel” eller fodrad gummistövel, testa det.

IMG_8398-0.jpg

Pris: 399kr. Otroligt prisvärda! Finns knappt billigare skor. Och speciellt inte som klarar såhär kalla väder, utan att läcka eller bli kalla.

Skon jag har testat är från Trigger. Det är en thermostövel, vilket innebär att den håller barnets fot varmt nästan oavsett väder. Den är varmfodrad som ni ser nedan. Denna stövel har verkligen blivit populär då den ska klarar ner till 40 minusgrader. Det är inte många stövlar som gör det.

IMG_8400-0.jpg

Skon är 100% vattentät. Jag har haft den i en balja, plus att Aline har kutat runt med dem på sig på landet i vått gräs och en och annan pöl.

Det finns många bra funktioner på dessa skor. Skorna har stötdämpande sulor, fast hälkappa samt avtagbar innersula och kan tvättas på 40 grader. Detta är ett måste då skon är helt tätt. Det är viktigt att tänka på att dessa skor inte ska användas hela tiden. De andas inte och det kan göra att foten svettas och blir blöt. Det i sin tur kan göra barnet kall och det rekommenderar jag inte. Men användning då och då och vid slask, snö och storm så rekommenderar jag dem varmt. Då kommer de hålla ditt barn torr och varm.

IMG_8401-0.jpg

Bra sulor!

Skon har reflexer på framsidan, baksidan och på sidorna.  De är rätt fina och tar ej mycket fokus, trots deras storlek. Skon är smidig och följsam. Rätt ”mjuk” för att vara denna typ av sko. Den är även lätt och även de minsta kan ha denna. Jag upplever den som lite trång/smal vid vristen, så barn med lite bulligare fötter kanske har lite problem med dessa. Annars är det toppenskor som sitter fint och bra på foten!

IMG_8399-0.jpgReflexdetaljerna på dessa stövlar är annorlunda än jag sett innan, jag gillar det. De syns bra! Och jag gillar att det finns många reflexer.

Denna stövel är verkligen tålig, en av de tåligaste jag testat. Den klarar nämligen att tvättas i maskin på 30 grader, och tål torkskåp. En perfekt slitstövel på förskolan  som klarar det värsta av väder!

IMG_9857.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.