Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini Rodini Vantar

Trevlig söndag alla!

Nu kommer det jag vet ni alla väntat med spänning på. en härlig vantrecension! Denna gång är det recensionsexemplar från Mini Rodinis Alaska Termovantar som testas! mini rodini vantar testPris: 299kr för de vantarna stl 80 och upp. Det finns babyvantar utan tumme i de mindre stl som kostar 249kr.

Båda vantarna, de med möss och de helsvarta är i samma modell, de beigea är lite lättare att de detljerna på bara. Vantarna har ett värmande fleecefoder och är tillverkade i ett slitstarkt material som ska klara av barnens lek. Yttermaterial som impregnerats med BIONIC-FINISH® ECO, som andas väldigt bra och är vattentätt med hela 10 000 mm vattenpelare.

  • Vattenpelare: 10 000 mm, det bästa man kan ha i stortsätt.
  • Andning: 8000 g/m2/24h
  • Impregnering: BIONIC-FINISH® ECO – Stort plus! Heja Eko!

Vattentest: Jag har testat om vanten är vattentätt genom att låta den stå i ett vattenglas i ca 3 minuter. Det kan jag berätta är rätt lång tid om man bara står och väntar. mini rodini test mini rodini test

Men resultatet är toppenbra. Vantarna är helt vattentäta och tar nästan inte alls in vatten i yttertyget. Lite kommer dock in vilket gör att de på utsidan känns lite fuktiga i ca 10-15 min efter testet. Det är ett väldigt bra resultat då det verkligen är få vantar som håller helt tätt.

antarna ingår i Mini Rodinis Explorer-serie med särskilt funktionella och hållbara ytterkläder som är framtagna för att vara varma, vattentäta, andas bra och klara av i stort sett alla typer av väder. Det här är en klassisk och återkommande modell från Mini Rodini.test mini rodini vantar

Storlek: Här är det jag inte gillar. Storleken på dessa vantar är 80-98. På ett sätt kan jag förstå spannet, då barns händer är så olika och växer väldigt olika snabbt, så är det alltid smart att ha ett större spann på just vantar,mössor osv. Däremot så är det en rätt stor skillnad mellan tex min son på 15 mån som har stl 80 och min dotter på 2.5 snart 3 som har stl 98. De har samma storlek på vantar från Mini Rodini. De sitter otroligt bra på Aline. Passar bra och hon kommer kunna ha dem hela säsongen. Medans på Ian är de för stora och klumpiga. Jag skulle önska en storlek mindre eller en uppdelning storleksmässigt med dessa vantar. Kanske stl 74-80 och sen 86-98?

Oavsett så upplever jag dem som normalstora vantar för stl 98.

Passform: De är enkla att ta på. Aline gör det lätt själv. Tummen hamnar i tummens hål utan problem och de sitter bra vid handleden. Jag gillar det extra resåret som går att dra över ytterkläderna för en bra passform. Toppenbra vantar som sitter där de ska! Jag gillar speciellt anti-halket som vanten har på handflatan. Det gör det enklare att greppa och klättra med vantarna på. De är verkligen gjorda för lek.

IMG_9389.JPG

IMG_9388.JPGSlutligen: Vantar som håller barnet varmt, torrt och sitter där de ska. Lite vatten fastnar i yttertyget i mitt test, men inget som stör funktionen. Utöver utmärkta grundfunktioner så är de otroligt fina med fina print om man vill ha de, enkla svarta om man föredrar det och med snygga detaljer så som ett pingvinmärke i konstläder! Vantarna ingår i Mini Rodinis Explorer-serie med särskilt funktionella och hållbara ytterkläder som är framtagna för att vara varma, vattentäta, andas bra och klara av i stort sett alla typer av väder. Det här är en klassisk och återkommande modell från Mini Rodini.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.