Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini Rodini Alaska

Hej alla fina läsare! Här kommer en härlig recension på er begäran, efter jag skrev om Mini Rodinis Panda (vilket är en babymodell) så kom många mail om att jag skulle testa en av deras barnoveraller.  Nämnligen Mini Rodinis overall Alaska, den mörkblå. Denna lånas från Babyshop  – och finns HÄR om ni vill komma direkt till overallen.

Denna recension kommer vara lik den andra från Mini Rodini, men det beror på att de är mycket lika.

Nu kör vi igång, jag har fått många mail om denna som sagt. Det är en varmfodrad blå overall med avtagbar fuskpäls kring luvan.  Overallen ingår i Mini Rodinis Explorer-serie med särskilt funktionella och hållbara ytterkläder som är framtagna för att vara varma, vattentäta, andas bra och klara av i stort sett alla typer av väder. Alaska är den mest avancerade modellen i Mini Rodinis sortiment.

Pris: 1599 kr, i det övre spannet, dyrt men inte det dyraste. Panda overallen från Mini Rodini är exempelvis dyrare.

Alaska Overall Dk Blue

Alaska Overall Dk Blue - 4

Yttermaterial: 100% polyamid. Tillverkad i ett slitstarkt yttermaterial som impregnerats med BIONIC-FINISH® ECO. Overallen har tejpade sömmar och håller barnet varmt och torrt.
Andning: Overallen andas otroligt bra, den andas 8000 g/m2/24h vilket är näst intill det bästa man kan ha.
Vattenpelare: Denna overall har 10 000 i vattenpelare vilket är helt vattentätt och typ det bästa som går!
Vattentest: Jag har duschat overallen överallt i 2 minuter. Därefter har jag väntat, känt efter fukt och försökt se huruvida overallen tar in vatten i yttertyg. Overallen släpper inte in vatten på ”kroppen” eller någon annanstans. Den bästa overallen i mitt vattentest då impregneringen (som är ECO!) och materialet inte alls tar in vatten. Det rullar av oavsett hur mycket eller länge. Mer än godkänt, med denna overall kan Ian sitta i en pöl. Den är exakt lika grym som pandaoverallen. Riktigt vass!
IMG_8669.JPG
Storlek/Passform: Overallen är smidig och rak fast med bra passform. Jag upplever den som lite stor i storleken. Skillnad från babyoverallerna! Denna påminner om hur Mini Rodini brukar vara i storleken, och jag skulle verkligen prova på barnet om det går innan köp för att få bästa passform. Aline är mellan två storlekar, och då ska man absolut ta den större av dem, sålänge det inte förhindrar barnet i lek. Overallen ska ju som tidigare nämnt hålla många månader.
mini rodini recension overall
 När overallen är på är den rak i modellen, med detta går att justera ordentligt i midjan. Den är riktigt smidig och motsatsen till bylsig. Bland de smidigare overallerna jag testat. Här är det verkligen fokus på att barnen ska kunna röra sig ordentligt utan att det är massa tyg i vägen. Här kommer vi till en av de smartaste funktionerna på overallen, vilket är samma som på pandan. Förböjda ben och armar,  Förböjda ben och armar innebär att tyget inte spänner när barnen sätter sig på huk, kryper eller liknande. Det är optimalt för lek. Polarn O. Pyret är ett till exempel som har detta på sina overaller.
mini rodini recension overall
 Denna overall är en junioroverall och går från storlek 98 till 128. Den har endast en mittdragkedja och är väldigt enkel att ta på. Dragkedjan går lagom långt ner så Aline själv kan hoppa i overallen utan problem, Kring dragkedjan finns även ett skydd som fästs med tryckknappar för att skydda barnet ytterligare. Overallen har insydda snölås i armen som är mjukt och skönt och gör att man slipper den hemska glipan mellan vante och armslut.
Luvan har en fin fuskpäls som verkligen är fluffig och härlig, den går även att ta av om man skulle vilja det. Personligen saknar jag resår i luvan, det är enkelt att den åker av utan, det skulle även vara bra om den var justerbar då barn är så olika i formen.
 
IMG_8668.JPGFin fakepäls!
Foder: 100% återvunnet polyester, insidan av overallen har både satinfoder som ser väldigt fint ut och är mjukt och lent, samt fleece i kroppen och vid rumpan.
IMG_8678.JPG IMG_8675.JPG
Personligen älskar jag satinet, det är fint och ser mjukt och härligt ut, men det finns risk att den noppas. Fleccen är ljuvlig. Smart att ha det i rumpan, blir varmare så.
Stoppning: 100% polyester, inte bylsig utan snarare lite tunn. Jag tror att den håller värmen bra, men det återstår att se!
Tvättas i 40 grader
Reflexer: Jag skulle önska fler reflexer på overallen, det finns absolut reflexer men det är synd att de inte är större och fler. Skulle jag ha denna overall i vinter skulle jag hänga på mitt barn fler reflexer!
 IMG_8673.JPG
IMG_8672.JPG
Reflexdetaljer på overallen.
Overallen har justerbara fothällor i silkon samt snölås med anti-halk. Det bästa av alla världar enligt mig.
IMG_8674.JPG
Andrahandsvärdet: Andrahandsvärdet på denna overall är helt okej.  Det är inget speciellt print utan tillhör snarare deras klassiska bas, det gör den eftertraktad och det finns alltid folk som vill köpa overallen.
En dyrare overall med många smarta funktioner och ett härligt och viktigt hållbarhetstänk. Overallen är både slitstark och lekvänlig med detaljer som förböjda ben och armar, samt hög vattenpelare och andning. Denna overall har otroligt mycket och kvaliteten är topp, trots att det kostar. Overallen sägs klara alla typer av väder och det är jag övertygad om att den gör. Stort plus till bra snölås och fothällor samt justerbar midja, sånt som betyder mycket i vardagen. Tack vare att den är slitstark och smidig så vill jag rekommendera denna overall till barnen som kan ha stl 98 och upp. Den är inte stel och hårt som junioroveraller kan vara utan lika smidig som babyoverallen utan att tumma på funktion.  Med denna kan du vara säker att barnet är varmt och torrt på förskolan, att hen kan leka obehindrat och att den inte går sönder i första taget. Toppen overall, som dessutom är giftfri och ekologisk.
IMG_8407.JPG
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Hej, du skriver att barnet är mellan två storlekar, hur lång är är hon? (mitt barn är mellan två storlekar, jag ska beställa på nätet och har svårt att bestämma mig vilken storlek jag ska beställa…)

    1. barnplaggsguiden

      Hon är 96 lång, så jag brukar köpa 104 nu. det är så olika mellan märken, tex tar jag 4 år om det är årstorlekar. Och på zara så går jag upp en storlek! Men tips är att köpa åt det större hållet, iaf i kläder . Inte i skor!