Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini Rodini Overall Alaska

Hej alla fina läsare! Här kommer en härlig recension på er begäran. Nämnligen Mini Rodinis overall Alaska, i pandamodell. Denna kommer från Babyshop – snabbt som attan, plus att de har nästan alla storlekar i lager, så det är ett tips om ni vill handla denna.

Nu kör vi igång, jag har fått många mail om denna. Det är en varmfodrad svart babyoverall med huva i formen av ett pandahuvud med öron. Overallen ingår i Mini Rodinis Explorer-serie med särskilt funktionella och hållbara ytterkläder som är framtagna för att vara varma, vattentäta, andas bra och klara av i stort sett alla typer av väder. Alaska är den mest avancerade babyoveralls-modellen i Mini Rodinis sortiment.

Pris: 1699 kr, saftigt, rätt dyrt faktiskt, i det övre spannet.

Alaska SP B Overall Black - 2

Alaska SP B Overall Black - 5

Yttermaterial: 100% polyamid. Tillverkad i ett slitstarkt yttermaterial som impregnerats med BIONIC-FINISH® ECO. Overallen har tejpade sömmar och håller barnet varmt och torrt.
Andning: Overallen andas otroligt bra, den andas 8000 g/m2/24h vilket är näst intill det bästa man kan ha.
Vattenpelare: Denna overall har 10 000 i vattenpelare vilket är helt vattentätt och typ det bästa som går!
Vattentest: Jag har duschat overallen överallt i 2 minuter. Därefter har jag väntat, känt efter fukt och försökt se huruvida overallen tar in vatten i yttertyg. Overallen släpper inte in vatten på ”kroppen” eller någon annanstans. Den bästa overallen i mitt vattentest då impregneringen (som är ECO!) och materialet inte alls tar in vatten. Det rullar av oavsett hur mycket eller länge. Mer än godkänt, med denna overall kan Ian sitta i en pöl.
mini rodini alaska overall recension mini rodini alaska overall recension
Vattnet bara rullar av. Riktigt bra, tyget tar inte in något alls!
Storlek/Passform: Overallen är rätt smal och smidig. Jag blev förvånad över passformen på denna overall då den skiljer sig mot tidigare år. Förr upplevde jag dem som stora i storleken, och iår är den nästan tvärtom. Jag tycker denna går åt det mindre hållet.
När overallen är på är den rak i modellen, går att justera ordentligt i midjan och sitter ”som en smäck”. Den är riktigt smidig och motsatsen till bylsig. Bland de smidigare overallerna jag testat. Här är det verkligen fokus på att barnen ska kunna röra sig ordentligt utan att det är massa tyg i vägen. Här kommer vi till en av de smartaste funktionerna på overallen. Förböjda ben! Denna overall har alltså förböjda ben vilket innebär att tyget inte spänner när barnen sätter sig på huk, kryper eller liknande. Det är optimalt för lek.
 mini rodini alaska overall recension
 Tack vare de dubbla dragkedjorna så är det enkelt och smidigt att klä på barnet, Ian kommer nog kunna göra det själv i förlängningen. Två dragkedjor gör verkligen att hela overallen går att öppna upp. Perfekt även för bebisar som man vill lägga ner i overallen. En annan smart funktion är att overallen har en infodring i kroppen, vilket innebär att det är ett extra skydd mot kylan vid halsen och gentemot dragkedjorna.
 mini rodini alaska overall recension mini rodini alaska overall recension
Ovan ser ni infodringen, smidigt att kunna knäppa och försäkra sig att kylan håller sig borta.
Luvan i form av ett pandahuvud med öron är väldigt gullig, och avtagbar. Däremot är jag inte helt med på passformen av luvan, jag tycker den är väldigt stor och sitter rätt konstigt på huvudet. Jag saknar möjlighet att justera den, jag tror den kommer åka av vid lek.
mini rodini alaska overall recension
Gulligt, men lite toppig passform på luvan.
Overallen har både justebar midja, snölås och fohällor i silkon! Full pott!
mini rodini alaska overall recension
Foder: 100% återvunnet polyester, insidan av overallen har både satinfoder som ser väldigt fint ut och är mjukt och lent, samt fleece i kroppen och vid rumpan.
Stoppning: 100% polyester, inte bylsig utan snarare lite tunn. Jag tror att den håller värmen bra, men det återstår att se!
Tvättas i 40 grader
Reflexer: Jag skulle önska fler reflexer på overallen, men de som finns är bra placerade och fina.
Andrahandsvärdet: Andrahandsvärdet på denna overall är högt. Det är en klassiker från Mini Rodini och jag skulle inte bli förvånad om man får tillbaka en tredjedel, minst.
mini rodini alaska overall recensionVi använder stl 86 i vinter istället för storlek 80 som jag trodde skulle passa först.
En dyrare overall med många smarta funktioner och ett härligt och viktigt hållbarhetstänk. Overallen är både slitstark och lekvänlig med detaljer som förböjda ben och armar, samt hög vattenpelare och andning. Denna overall har allt, trots att det kostar. Overallen sägs klara alla typer av väder och det är jag övertygad om att den gör. Stort plus till bra snölås och fothällor samt justerbar midja, sånt som betyder mycket i vardagen. Tack vare att den är slitstark och smidig så vill jag rekommendera denna overall till alla ”overallåldrar” från 0-4/5 år iaf. Med denna kan du vara säker att barnet är varmt och torrt på förskolan, att hen kan leka obehindrat och att den inte går sönder i första taget.  Toppen overall, som är giftfri och ekologisk.

mini rodini alaska overall recensionDenna overall är ett recensionsexemplar och kommer returneras!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    hur lång är din son? Velar mellan 86 o 92, tyckte 86an satt gränsfall tight på Conrad. Vi har även kikat på den gröna med svarta prickar, vet du om den fyller upp samma funktion som pandan?

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Ja, han är 78. Om du tycker den är gränsfall så gå upp en storlek! Pandan och den gröna ska vara jämna i funktion, däremot är jag osäker på passform! Ska ta hem en och testa! Så jag återkommer. Men annars tipset är ett ordentlig tag med näven i skrevet(haha låter sjukt) men det ska gå att ta ett bra tag i tyget. Annars be din son stå med armarna och benen i marken. Som en tunnel. Det är kul och du kan se om overallen spänner!