Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension GIMO

Att jag gillar Kavatskor kan ju nog ingen missa. Och jag är så glad att jag har ordnat en liten överaskning till er från Kavat senare, i ett annat inlägg! Det ni! Men först måste jag berätta lite om Kavats fodrade stövlar, mina skor och en härlig mor och dotter matchning från Kavat.

Vi börjar med de fodrade gummistövlar. GIMO heter dem och de kommer från Kavat. Fodrade och vattentäta. Här läcker det inte igenom ens efter ett längre bad.

IMG_7498.JPGDet jag verkligen gillar med Kavats gummistövlar GIMO är att de har fina detaljer, så som läderloggan! Snyggt!

Stöveln är gjord av återvinningsbart gummi, som dessutom är PVC fritt. Stöveln går att tvätta i maskin i 30 grader, vilket jag givetvis har gjort. Den tål det! Kavat rekommenderar inte att den stövel används dagligen då den inte andas, utan endast som ett komplement de dagar vädret kräver det. Stöveln ska vila och torka ut ordentligt mellan användningar. Det gäller alla skor som inte andas, för att barnens fötter mår bäst av att endast använda dessa typer av skor då och då. Däremot så vill jag ändå slå ett slag för täta skor. När vädret är som värst, så är dessa som bäst! Denna stövel har även en bra sula! Så man inte halkar om det är snö ute.

Denna typ av sko ska vara mellan 1,5-2cm längre än foten när den tas i bruk.

Pris: 399kr. Bra pris, till och med billigt för en fodrad stövel!

IMG_7495.JPG

Passform: Normal till bred skulle jag säga. Aline har smala fötter, och dessa är något breda för henne. Annars är passformen väldigt bra. Inte för smalt skaft, utan det är enkelt att få i och ur foten! Fotriktig stövel med bra sula.

Fördelar: Dessa stövlar är lätta och smarta. Jag älskar att fodret är avtagbart. Det är enkelt att torka och rengöra dem. Det innebär även att att skorna går att använda som både fordrade och ofodrade, perfekt för de föräldrar som vill ha en ”allt i ett” lösning. För äldre barn håller de säkert även hela hösten och våren, när fötterna inte växer lika explotionsartat som hos småttingar. Däremot så bör man köpa till en sula om de ska användas utan fodret. IMG_7496.JPG

Riktigt varmt och skönt med ett tjockt och fluffigt ullfoder som Aline säger inte klias.

Om man vill går det att köpa till en innersocka i ull till GIMO, så man kan ha en extra att växla emellan. Smart på förskolan om de blir blöta. Ull är det perfekta materialet då det fortfarande värmer om det är blött.

Innersocka GIMODessa ullsockor kostar 149kr om man köper dem separat.

När vi ändå pratar Kavat vill jag visa er mina skor från deras vuxenavdelning. De heter Postiljonen och är del av jubileumskollektion ”1945 by Kavat”. Den är både ekologisk och svensktillverkad! Riktigt snygg och stört skön!

IMG_7490.JPG Kavat 1945 sko Kavat 1945 skoIdag matchade jag Aline med hennes Limited Edition skor i leopard! Jag såg att det fortfarande finns några kvar. Kika HÄR

Kavat limited edition Kavat limited edition

 

Hörs snart!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Vad rekommenderar du för sula till stöveln när man tar bort fodret? Blev ju jättevarmt ute nu så fodret måste bort 🙂 har en 2åring som använde stövlarna främst på förskolan.

    1. barnplaggsguiden

      hej! En vanlig basic sula som finns på barnskobutiker eller nätet 🙂 så praktiskt att bara kunna ta bort det!