Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: KAXS Proxtec Vinteroverall

Äsch, vi kör på med lite mer vinteroveraller!

KAXS, Kappahls märke, är en superpopulär overall som jag sett otroligt många barn ha på sig men aldrig testat själv. Jag fick nu hem en provoverall, så upp till bevis säger jag!

Prisklass: Låg, 799 kr

Vattentäthet: 10 000  i vattenpelare!

Jag har duschat overallen överallt i 2 minuter. Därefter har jag väntat, känt efter fukt och försökt se huruvida overallen tar in vatten i yttertyg. Overallen är verkligen vattentät, vattnet bara rullar av tyget och overallen är helt torr. Den torkar snabbt efter mitt test och det är inga läckage i sömmarna eller dylikt. Till och med fickorna klarar sig bra!

IMG_7371.JPG recension kaxs kappahl vinteroverall

Material som andas: Ja den andas, dock svårt att få reda på hur mycket exakt. Stort plus för att den är Fluorkarbon-fri

Vindtät: Ja

Tejpade sömmar: Ja

Storlek/passform: Dessa overaller är i enkel storlekar och finns från storlek 80 till 128. Jag tycker att de är stora i storleken. Så om man är mellan två storlekar skulle jag välja den mindre.  Annars skulle jag nog ändå gå på den storleken barnet har idag. Det är viktigt att overallen inte är för liten, och att den ska passa hela vintern (nävegreppet). Risken om den är för stor är att den sliter på de tejpade sömmarna, vid exempelvis veck i knäna.

recension kaxs kappahl vinteroverallHär ser ni nävegreppet. Det går att ta ett ordentligt tag!

Overallen är rak i passformen. Jag tycker att den är hyfsat smidig och jag tycker den är följsam. Detta trots att overallen är förstärkt både på rumpa och knän! Den känns rejäl och slitstark i tyget, vilket den också ska vara. Det finns möjlighet att reglera overallens passform, på insidan av overallen, en på varje sida, sitter resårband med knappar. Resårbandet går hela vägen runt och går att dra åt tills man är nöjd. IMG_7355.JPG

Overallens dragkedja går ned till naveln ungefär, jag tycker det räcker för att enkelt sätta på barnet overallen. Jag gillar att overallen har hakskydd! Viktigt och bra för att slipa ”klämskador” för barn i alla åldrar. Det finns även yttre vindslå med kardborre som ger extra skydd mot blåst och ruggigt väder

PLUS: Snölås med tumhål insida ärmslut samt reglerbart kardborreband på utsida. Snölås insida benslut och reglerbart resår under fot

IMG_7359.JPG IMG_7357.JPGOverallen från KAXS har ett kardborreband på luvan för att kunna anpassa luvans storlek efter barnet, finns även resår på sidorna av luvan som gör att den sitter kvar på huvudet bättre. Dessa två funktioner tillsammans är toppen! Få overaller har detta! Jag älskar det!

IMG_7363.JPG

Material:  100%  nylon. Overallen är vindtät och andas, vilket behövs när barnen blir varma och håller barnet torrt! Overallen har mjukt polyester i luvan och fleece längst kragen och hakskyddet. Jag saknar fleece i overallens kropp och ner en bit på benen. Det förhindrar sömmar som kan skava och är skönt mot huden. Det är även bra för småbarn som sitter mycket på marken. Det ger ett extra skydd mot kyla! Nästa år KAXS!!

Vikt: Medel, inte lätt men inte heller tung och otymplig.

Torkskåp: Ja, Max 40°C. Detta är perfekt på föris om overallen mot förmodan blir blöt! Då kan den bara hängas in på tork.

Fördelar: 

  •  Vattenpelare 10 000 mm, håller ditt barn torr och varm!
  •  Andas
  • Tejpade sömmar
  •  Avtagbar huva, justerbar luva och resår så luvan sitter på plats bättre.
  •  Yttre vindslå/ Hakskydd
  •  Fickor med dragkedja, tre fickor, ett man kan ha liftkort i om man vill!
  •  Justerbar vid ärmsluten samt ett ”handledsskydd” i mjuk polyester med hål för tummen.
  •  Resår i bensluten, väldigt bra för att dra över skorna och hålla kylan ute och snölås!
  •  Invändig namnlapp
  •  Reflexdetaljer på luva, ärm och båda benen!
  •  Fothällor i resår, inget som är i vägen när barnen går som det annars kan vara med tjockare silikonremar. Plus ett par extra på köpet!
  •  Förstärkt på rumpa och knän.

Nackdelar:

  • Fleecefodring saknas
  • Skulle kunna vara lättare

Slutligen: Jag gillar overallen från KAXS. Jag är överraskad över hur mycket bra funktioner overallen i denna prisklass har. Det är en overall med många smarta funktioner, speciellt med tanke på sitt pris. Jag tycker den är prisvärd! Personligen är jag inte förtjust i färgsättningen, men det finns många fler att välja mellan vilket är bra. Overallen är lätt att ta på och av, Den är smidig och lekvänlig. Jag ser att Aline kan röra sig väldigt bra i den!  Overallen känns varm utan att vara tjock och klumpig! Toppen att den är giftfri med bra reflexer och  förstärkta knän och rumpa. Helt klart mycket overall för pengarna!

recension kaxs kappahl vinteroverall

Såhär kul kan man ha i overallen, och framför allt är det viktigt att man kan sitta på huk utan att det stramar!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mnmn

    Hej
    Jag blev faktiskt besviken på Kaxs overallen. Min dotter tog den på sig endast två gånger och så ser jag att sömmen bakom dragkedjan har lossnat. När jag skulle reklamera den så vägrade personalen och sa att den ska skickas till sömmerska för att bli sydd. Jag hade förväntat mig att få en ersättning för det behövs ju nu men men.

  2. Anna

    Hej! Undrar om du kommer recensera mini Rodins overall Alaska?
    Funderar på att köpa en sån! Gillar verkligen fina recensioner!

  3. Sofie

    Vad bra att du börjat recensera årets vinteroveraller. Jag har tänkt köpa Polarns vinteroverall nu i dagarna, hur är den i jämförelse med den här från Kax? Kommer det en recension på den från Polarn också? Tack för alla bra tips man får på din blogg :)) /Sofie

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Va kul att du gillar det! Jag personligen tycker att polarns och kaxs är ungefär jämlika. Polarns kan vara lite smidigare i tyget, och den vet jag har 5000 i andning( bra!) men jag gillar kappahls! Den är prisvärd, och jag älskar stt den går att dra in i midjan så mycket. Däremot har polarn bättre andrahandsvärde!

      Kram och hoppas det hjälpte! Så kul att du läser