Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Skor och höst!

Äntligen är hösten på ingång. Jag har börjat jobba och känner att jag verkligen börjar komma in i vardagen. Visste däremot inte att man någonsin kan bli såhär trött. Dagarna liksom flyter ihop och det känns som att man gör allt och ingenting på en gång! Säg att det släpper!

En av er fantastiska läsare undrade om inte jag kan göra en liten sammanställning över vilka höst och vinterskor en 1.5 åring behöver. Och ja, absolut kan jag det. Först och främst tycker jag den listan kan gälla även för äldre barn.

  •  Ett par promenadskor (tex sneakers, låga skinnskor)
  • Ett par gummistövlar. Antingen fodrade eller ofodrade, det är en smaksak. Men om man väljer ofodrade så måste man även köpa någon typ av raggsocka/fleecesocka för att ha i de kallare dagarna.
  • Ett par vinterskor, helst med ordentlig sula. Jag skulle rekommendera ett par som går upp en bit på benet. När det är mycket snö så är det skönt om det inte kommer in ovanifrån.

Vill man ha ett par finskor kan detta vara kul, men det är inte nödvändigt.

Om man vill finns det såklart möjlighet att lägga till skor som tex en höstkänga, men det tycker jag personligen inte är nödvändigt då man lika gärna kan ha en skinnsko eller ett par sneakers. Skor som andas väldigt bra är viktigt.  Fokus ska ligga på bra material till små barnfötter som svettas en del. Jag tycker skinn är grymt bra, speciellt ekologiskt, det är mjukt och skönt för foten.

Här är mina barns nya fina höstskor från Kavat . Kavat Nymölla

Kavat Nymölla

Alines sko är den ni ser längst fram. Den kommer som sagt från Kavat och heter Nymölla. Skon är en klassisk höstsko som går lite högre, är ofodrad och i ekologisk läder. Otroligt fin! En ordentlig recension kommer om den!

Kavat Nymölla Kavat Nymölla

Ian kommer ha den fantastiska promenadskon från Kavat som heter Hammar. Den är lång och i ekologiskt läder, den sitter bra på foten och är en väldigt praktisk sko. Mer om den kommer!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Så glad jag blev nu, haha. Vår äldsta är ett och ett halvt nästa månad och jag har vart helt vilse i skodjungeln. Men jag har lyckats pricka in allt på din lista, tjoho! Så tack för den kändes bra med bekräftelse på att jag tänkt rätt 🙂

  2. Sara

    Jag gjorde världens tabbe… Köpte ett par superfina kavatskor för runt 400kr som de rekommenderade i butiken som lära gå skor eftersom att Alicia inte går än tänkte jag det var perfekt nu när det är kallare ute och man ändå vill hänga i sandlådan. Så igår när hon fick använda dem första gången kryper hon runt i och runt sandlådan och till min förskräckelse upptäcker jag när vi kommit in att de är helt sönderslitna i tårna! Borde jag ju ha förstått men hade inte en tanke på att det skulle bli så när hon kröp. Känns sjukt tråkigt och jag undrar om du har något tips på hur man kan laga eller liknande? Tack för en toppenblogg!

    1. barnplaggsguiden

      Hej Sara!
      Fasiken va trist! Det är ju inte det man vill med nya skor eller vad man kan tänka sig innan heller! Är de vita? Isf rekommenderar jag att du tvättar dem med galltvål! Annars, skokräm som gör att de får ett lyft! Tyvärr är det nog bara att leva med, men se till att smörja dem oavsett!
      Tusen tack för komplimangen! Och för att du läser!

      1. Sara

        Ja de är vita jag hade ju absolut räknat med smutsen men det gick ju nästan hål i tårna kändes det som, så tråkigt och jag hade inte en tanke på att det skulle hända. Men galltvål ska jag absolut införskaffa! Som sagt, älskar bloggen och är så tacksam över alla tips

  3. Jessica

    Tack för fantastisk inspo! Vår lilla kille är sju månader, vi vet inte riktigt vad vi ska satsa på för skor till honom. Han är väldigt framåt och fortsätter han utvecklas i samma takt som nu kommer han gå innan vintern är här! Skulle du satsat på ett par kavat som vintersko då? Han vill gärna gå lite när vi är ute nu och håller i hans händer,kan vi då ha sneakers från typ hm på hans fötter eller ska vi redan nu satsa på ett par ”riktiga”?

    Tacksam för svar

    1. barnplaggsguiden

      Hej Jessica! Va kul att du skriver! Grattis till er son och va kul att han kör på och va häftigt att han kanske går snart!!
      Jag skulle absolut satsa på kavats lära gå sko. Ingen tvekan. Små barns fötter är jättekänsliga och det är viktigt att vid en tidig ålder ha bra skor. När han går runt, även om det bara är när man håller honom så skulle jag absolut välja lätta smidiga skor eller mockasiner.
      Kika på bobux och skor från bundgaard med!
      Kramar!