Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Frågestund med Kavat!

Då var det dags för svaren på era frågor till Kavat! Stort tack för frågorna! Har ni fler så ställ dem i kommenterfältet! 

1. Varför är hälkappan så hög på annars perfekta barnskor?  Hög hälkappa eller högt skaft som det egentligen är,  är främst för de minsta barnen som just lär sig gå. Modellen ”lära gå” skor ska vara stabila och ge ordentligt med stöd till foten, det är därför man valt en hög hälkappa. Själva hälkappan i de högre kängmodellerna som vi kallar lära-gå-skor är egentligen inte högre än på de lägre skorna, det är endast skaftet som är högre. Hälkappan är en invändig förstärkning bak i hälen på skon, samma som tåkappa som sitter fram i tån på skon. Det finns andra Kavat modeller med lägre hälkappa/skaft om man föredrar det!
2. När ska man korrigera ett lågt fotvalv med tex en sula eller så? Där kan man få en del hjälp i butik. Alla barn är olika så det går inte att ge ett generellt råd, däremot så kan man alltid gå till BOC (barn ortopediskt centrum) om man bor i stockholm för en konsultation! Är du orolig, kolla upp det!
3. Varför är det så lite lufthål i deras sandal ängskär? Det är ett design val. Fint och praktiskt om man vill slippa få in småsten tex. Det finns andra Kavatsandaler med fler hål som kan fungera som alternativ.
4. Har de någon sko de rekommenderar för smala fötter? Deras skor i ekologiskt läder har överlag en smalare läst än de i XC läder. Värt att kika på de modellerna om du söker en smalare sko! 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.