Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Veckans Rookie: Beibamboo

Efter en dag i solen och mycket ny energi är det äntligen dags för mig att skriva om ett nytt märke, Beibamboo som gör ekologiska och otroligt genomtänkta kläder för barn. Detta finska märke har tagit barnkläder till en ny nivå.  Kvinnan bakom kläderna födde ett barn tidigare än beräknat 2007. Upplevelsen av att ha ett väldigt litet,  omtåligt spädbarn satte fart på iden att skapa barnkläder som på alla sätt är anpassade för supersmå barn. beibamboo barnplaggsguiden.se beibamboo barnplaggsguiden.se beibamboo barnplaggsguiden.seNina, grundaren tyckte att barnklädes utbudet var begränsad, med många hårda sömmar, och tvättlappar på insidan av plaggen som lätt skapade irritation och kli hos barnen. Varför fanns det inga kläder som var mjukare och som tillät små barn att växa ordentligt? Hon såg ett behov av kläder som hon sen skapade.
Beibamboo är en liten väldigt vacker kollektion enligt mig med könsneutrala kläder. Kläderna börjar från stl 40 och går upp till ca 2,5 år. Det häftiga med detta märke är även att vissa av prematurplaggen går att ha på barn som är inlagda med olika dropp och slangar. Det går alltså att ta av plaggen och på dem helt med bara knappar. Inget måste träs över något vilket innebär att man även kan klä de allra minsta. beibamboo barnplaggsguiden.seHär ser ni en extra rad med knappar, smart då barnet kan växa med plagget på ett helt annat sätt. beibamboo barnplaggsguiden.sePlaggen går att klä på barnet utan att behöva dra över huvudet osv.

Jag älskar att kläderna har en lång livslängd och att Beimbamboo har gjort allt för att minimera sömmarna. Alla etiketter och tvättråd är utanpå kläderna, vilket kan se lite roligt ut, men är rätt smart. Det går nämligen att fästa napphållare i dem, och de är roliga för barnen att pilla på. IMG_8483.JPbeibamboo barnplaggsguiden.seG beibamboo barnplaggsguiden.seStort plus med detta märke är även att alla sömmar är täckta för optimal komfort. Alla plagg är ekologiska enligt Öko-tex 100- certifiering och är även helt giftfria. Plaggen är i både bamboo och bomull och tål tvätt efter tvätt utan att förlora formen, färgen eller den otroligt lena kvaliteten. Riktigt fin kvalitet och mjuka plagg!

beibamboo barnplaggsguiden.seEttiketten/prislappen är återvunnet papper med frön i. Det har jag aldrig sett tidigare. Otroligt häftigt. Det är bara att sätta ner den, på med lite jord och vattna. Heja smart och snygg design med innovativa lösningar. Kika in hos Beibamboo för att titta närmare på plaggen.

   

   

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.