Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Uppdatering: Kissa på pottan

Det går lite bättre nu! För er som följer bloggen, så vet ni att jag och Rasmus försöker introducera att kissa på pottan till Aline. Det går sakta men säkert framåt. Jag försöker att alltid fråga henne om hon vill ha blöja eller inte. Oftast när hon kommer hem från förskolan så vill hon inte ha sin blöja. Det känns som ett bra första steg. Vi har även köpt en bättre och mer stabil potta, nämligen en pottstol från Babybjörn.

Pottstolen är stabil, har en bra ryggstöd, är bekväm, och utan vassa kanter, samt lätt att sätta sig på och ställa sig upp. Hon älskar den, och just nu så sitter hon mycket där och läser böcker. Tyvärr så är det inte så mycket kissande på pottan (fast det har hänt några gånger!).

BABYBJÖRN Pottstol Grå

Har ni några bra tips?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    ”Lek” med pottan och gör det till en rolig grej! Sen skulle jag också introducera pottan för Ian. Vi köpte en potta till vår son i samma veva som han lärde sig att sitta själv (också en babybjörn) och lät honom sitta på den om han ville vid varje blöjbyte. Nu vid 1,5 bajsar han nästan alltid bara i pottan och ofta kissar han i pottan på morgonen och efter dagsvilan. Men stressa inte fram det, gör det till en daglig rutin och ha roligt! Det lossar nog då hon är mogen för det!

    1. barnplaggsguiden

      Tack tack tack! Så mycket värdefull input! Så tacksam för ditt svar! Jag hade inte ens tänkt börja med Ian direkt men det låter smart! Ska absolut testa det!
      Tusen tack!:)

  2. linnea tranholm

    Jag lät min son sitta varje dag och ”öva” sen tillslut så släppte det, det gäller att inte vara för på. Barnet ska inte bli stressat! heja er!