"pojk och flick" – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

"pojk och flick"

Att pojkkläder och flickkläder inte är lika stora, trots samma storlek på lappen är något jag vetat om länge. Något jag irriterat gnällt över både i butiker, mail och på olika forum. Det är fruktansvärt att barn tydligen inte bara kan vara barn, utan att könet ska avgöra hur passformen ska se ut, fast barnen i verkligheten har exakt samma kroppsform. Förkastligt och pinsamt, men det fortsätter bara, om och om igen.

SVT opinon har skrivit en riktigt bra artikel om det HÄR för er som vill läsa mer. Jag vet inte vad man ska göra förutom att högt ventilera sitt missnöje.  och välj annat, det finns många andra fina alternativ! Köp istället kläder från medvetna märken, så som Geggamoja, Polarn O.Pyret, mini rodini, koolabah, bondon organics, Duns, by green cotton, Filemon kid, Gardner and the Gang med fler.

IMG_6237.JPG IMG_6242.JPG barnplaggsguiden medveten

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bella

    Kan bara hålla med Dig! Börjar bli mörkrädd! Tack för tips på bra unisexmärken! Det känns viktigt att lyfta dessa frågor! Tack för att du gör det!