Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture UVdräkt

Hej alla! Nu kör vi sista UVdräkts inlägget! Denna gång har jag testat en kortärmad/kortbent modell från danska Mini A Ture.  Heldressen är gjord för att skydda de känsligaste områden på barnen. Just denna har korta armar och ben vilket kan vara ett bra alternativ till både de yngsta och äldsta.  De yngsta ska i stort sett alltid vara i skuggan och då ger UV dräkten extra skydd, medan de äldsta ofta inte vill ha en UVdräkt, och då kan denna smidiga med korta armar och ben vara en bra kompromiss.

mini a ture UV dräktTvätt: Båda färger håller bra i tvätten och släpper inte färg. Dräkterna torkar förvånansvärt snabbt.

Pris: 469kr

UVfaktor: Dräkten har solskydd 50+ vilket är det högsta man kan ha.

Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Mini A Tures UVkläder ger solskydds genom tätheten i tyget. Det är tätheten som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor.

Även om barnen har en täckande solskyddsdräkt så är det viktigt att alltid komplettera alltid solskyddskläder med solskyddskräm!

mini a ture UV dräkt recension test

Material: 82% nylon, 18% elastan. Jag tycker UVdräkten är riktigt skön i kvalitet. Inte mjuk och slirig som många är, denna är lite tjockare i kvaliteten.

Passform: Jag tycker att dräkterna är normala i storleken, möjlighen lite långa i kroppen, vilket jag bara tycker är bra när det kommer till tajta UV dräkter. Tack vare att den är kort i både armar och ben så passar den de allra flesta barnkroppar. Jag hade önskat att Mini A Ture även kunde komma med alternativ till korta armar och ben, kanske tvådelat med trekvarts armar? Oavsett så tycker jag att UVdräkten som den är nu är väldigt fin och bra! mini a ture UV dräkt recension testSnygg UVdräkt av hög kvalitet med fina detaljer. Heldressen är enkel att sätta på barnet med hjälp av dragkedja i ryggen. Det är inget som skaver eller stör barnet och det är ett stort plus att det inte finns hårda tryckknappar eller liknande i grenen (jobbigt om barnet sitter mycket). Dragkedjan har en ordentlig foderkant (skydd på insidan) så det inte skaver barnet. Jag tycker kläderna är prisvärda och av bra kvalitet. Jag rekommenderar dem starkt! Jag återkommer efter sommaren med hur den presterade i sol och bad!

mini a ture UV dräkt recension test

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.