Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Tretorns nya Wings!

Nu har tretorn tagit tillbaka sin klassiska modell Wings! Modellen har funnits för vuxna länge, men nu äntligen kommer den för barn! Gummistövlarna är i en härlig retromodell! Dessa är recensionsexemplar från Barnskospecialisten!

När det kommer till gummistövlar så är det viktigt att tänka på att stövlarna är stabila och ger ett bra stöd åt både foten och vristen. ”En platt och mjuk sula ger till exempel dåligt stöd åt hålfoten, medan stövlar med styvare sula ger ett bra stöd. Att stövlar för barn är stabila, sitter bra och har en styv sula är a och o, menar barnortopeden Lars Fosse”

Wings från tretorn är smala i skaftet och breda i lästen. Jag brukar tänka att barnfötter måste få plats ordentligt, typ som när man spretar med figrarna. Så måste barnen kunna göra med tårna utan att det slår i. Därför är det bra att de är breda i lästen, det gör även att de passar de aldra flesta barnfötter! 

Dessa sitter väldigt bra på foten.  Aline kan springa och skutta utan problem. Stort plus för flärpen där bak, det gör dem lätta att få på foten, tllochmed om man är liten. Det finns även reflexdetaljer som ni ser ovan.

Wings från tretorn är som sagt, lite smalare i skaftet än andra tretorn modeller tex, Gränna, de är även mindre i storleken! Därför är det extra bra att pröva i butik eller åtminstone kolla innermåttet innan beställning! Jag gillar dessa mer än de modeller jag haft tidigare, just för att de sitter på plats bättre. Det smalare skaftet verkar göra det lättare att hoppa och snutta runt, utan att stöveln åker runt eller av!

Tretorns Gränna och Wings. Wings är 3 stl större, därför syns inte höjdskillnaden på skaftet så tydligt. Men tro mig, det finns där!

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.