Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Frukost hos Barnskospecialisten!

Idag har jag varit på frukost hos Barnskospecialisten i stockholm! Lennart Sandberg från BOC Barnortopediskt Centrum  i Vasastan var på plats och ”utbildade” oss! Han är specialist inom barnortopedi med inriktning på barns fötter, och har över 20 års erfarenhet inom ämnet. Lennart var bland annat med  och startade barnortopediverksamheten på Astrid Lindgren barnsjukhus, och har sedan 2000 arbetat med öppenvårdbarnortopedi. barnplaggsguiden.se tretorn

Det jag gillar är att alla kan söka till dem! Med eller utan remiss, så har ni frågor eller funderingar kring era barns fötter och hur de går så kan man bara kontakta dem direkt.

Jag fick även se en så kallad HEELER som han och Barnortopediskt centrum tagit fram. HEELER är en mjuk och stabiliserande hälkopp, framtagen till barn med hälsmärtor.

Jag fick lära mig att det är viktigt för barn att inte hoppa över olika utvecklingssteg. Det är tex viktigt att låta barnet ligga på mage, för att lära sig att åla/krypa och därefter gå. Kroppen hinner då utvecklas och jobba upp muskler och vana för att barnet ska kunna lära sig gå så bra som möjligt. Idag är det fler och fler som har barnet i gåstol och liknande. Jag personligen tycker att man ska lyssna på sitt barn, men kanske se till att för mycket inte är bra.

barnplaggsguiden.se tretornBarn som går lite inåt med fötterna kan få mer hjälp av låga skor än höga och stela skor. Och barn som snubblar mycket eller är mjuka i leder kanske behöver en stadigare sko. Oavsett så tycker jag att det är viktigt att prova skorna på barnet och se hur hen rör sig. Utgå alltid ifrån det! Besök gärna barnskospecialisten så de kan hjälpa er! När man väljer skor tycker jag även att det är viktigt att den inte är för stum,tryck gärna med tummen i hälen och känn efter! Mer om barnskor kommer!

barnplaggsguiden.se tretorn

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tina

    Lärorikt! Barnskor och fötter är svårt men såå viktigt!
    Vad var det för fin (regn)jacka du hade på dig när du var på detta event? Såg en bild som hastigast på insta! 🙂