Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Geggamoja omlottfilt

Hej fina läsare! Hoppas alla mår bra! Här kommer en recension på en helt ny typ av produkt ( iaf för mig!) Det är en smart filt som du sveper in ditt barn i.  FIlten är mulitfunktionell och kan användas enbart som omlottfilt, i vagnen, bilbarnstolen eller i bärselen. Filten har hål för 5-punkts bälte och passar i bilbarnstol och vagn. Tack vare att benen är ”separerade” (med fackliknande funktion) så kan man bära barnet i bärsele, och ha filten i flertalet vagnar utan problem. Jag tycker det är en smart och innovativ produkt! Att den även är i vindfleece, vilket är en stor favorit när det kommer till material, gör produkten till en riktig vinnare.

 

Material: Utsidan är av polyesterfleece, som är det jag kallar för vindfleece. Materialet är vind och vattentät tack vare ”Hi-new-tex” membranet. Fördelen med vindfleece är att den hållen vinden borta, samtidigt som filten andas. Så oavsett om barnet blir lite varmt så ser plagget till att transportera bort fukt, vilket i sin tur ger en varm, torr och nöjd bebis. Insidan är av 100% ekologisk bomullstrikå. 3000 g andning och 5000 mm vattenpelaregeggamoja omlottfilt recension barnplaggsguiden

Passform: Geggamoja skriver att den ska passa barn mellan  0-1,5 år. Jag tror att det är lite att ta i. Ian kan använda den i vagnen nu, och kanske kan göra det två månader till. Jag tror att det är mer aktuellt med användning mellan 0-1år. Det handlar nämligen om hur långt barnet är. På grund av att benen sätts in i ”facken, så blir användningen mer begränsad då barnet måste få plats ordentligt med benen.

Tvätt: 40 grader utan torktumling. Jag har tvättat recensions exemplaret och jag tycker den håller sig fin. Denna blir, som nästan all fleece, lite annorlunda finish på efter tvätt. Fleecen blir liksom ”rundare” då. Färg och form håller sig fin!

Pris: 499kr

IMG_3870.JPG
Bra, tydlig och ordentlig tryckknapp

Användning: Jag gillar verkligen iden. Jag tycker det behövs en sån här produkt. De som finns idag är tjockare åkpåsar. Jag har inte hittat någon liknande, vilket är förvånande med tanke på hur smart och användbar den är. Helt klart en fantastisk produkt. Den håller Ian varm, är enkel att sätta in i vagnen, passar även de flesta vagnar med 5 punktbältet. Omlottfunktionen är enkel med tryckknapp på sidan, den ser till att det är ombonat och mysigt även för de minsta barnen. Tryckknappen är rätt ”hård” vilket jag tycker är bra då jag enkelt kan stänga eller öppna filten, men Ian har inte en chans att ringla sig ur eller dra upp knappen.

geggamoja omlottfilt recension barnplaggsguiden geggamoja omlottfilt recension barnplaggsguidenJag gillar att filten alltid håller barnet varm, som ni ser på bilden så går ”facken” för benen rätt högt upp, vilket håller barnet ordentligt varm, betydligt mer effektiv än en vanlig filt på barnet. Jag tycker att denna liksom sveper in barnet på ett bra sätt.

Omlottfilten är väldigt mjuk och skön Jag älskar att det är ekologisk bomullstrikå på insidan, och att man så tydligt ser att den kommer från Geggamoja. Stort plus för de två olika färgsättningarna, väldigt fina tycker jag. Jag gillar att ränderna är på insidan som kan bryta av mot den diskreta mörkblå färgen utan att ta över helt.

Jag hade önskat att den var enklare att trä in benen i. En dragkedja eller tryckknappar vid ”facken” till benen hade underlättat påklädnaden. Jag vill även att den ska vara längre, kanske 10 cm längre så man kan använda den längre. För när vi slutar använda denna är det inte för att vi vill sluta, utan för att han inte får plats längre.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. barnplaggsguiden

      Hej! Ian är 71 cm! Jag tycker den är grym men är orolig att du upplever det som kort användningstid! Har du möjlighet att testa i butik? Annars kanske skicka tillbaka? Oavsett så tror jag den funkat hela sommaren för er 🙂

  1. Sofie

    Hej!
    Snart är äntligen våren och sommaren här och jag kommer få börja använda sittdelen till min dotter som snart är fem månader. Jag undrar om du inte kan tipsa om produkter man ska ha i sittdelen, åkpåsen jag hade i vintras blir ju alldeles för varmt men vill ändå att det ska vara gosigt i vagnen för min lilla tjej. Vi ska även åka på vår första utomlandsresa i slutet av sommaren då hon är nästan nio månader, har du något tips på bra resevagn att ha med sig? /Sofie

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Va kul att få använda sittdelen, jag tycker att de blir så glada av att komma upp och utforska världen! Jag skulle ha köpt en sittdyna, gärna någon som man kan vända, en lite ”varmare” och mysig sida och en svalare sommarsida. Ett exempel är elodie details dynor som är lite olika på de olika sidorna. Det finns även en fin från bugaboo som är med fårskinn på ena och jersey på andra! De gillar jag. Jag skulle även se till att köpa en ordentlig filt, kanske en i fleece eller ull, sen till sommaren ha en i bomull och även en hålfilt! Hoppas du få något bra tips iaf =)
      Ang resevagn är jag inte så påläst! men jag har hört gott om macclaren och yoyo!
      ha en fin dag!