Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: UV-solskydd Kappahl

Hej alla! Här kommer min recension på Kappahls solskyddskläder! De finns i en mängd olika färger och mönster, här är bara ett axplock! Jag älskar färgsättningen på dessa. Det är såhär jag vill att UVplagg ska se ut. Mida fina färger och härliga mönster, inte tråkiga men inte heller för galna.

Kappahl UV Solskydd recensionPris: Set: 249 kr Heldress: 279 kr

Storlekar: Setet finns i från stl 86 till 128, dessa är uppdelade i dubbelstorlekar. . Heldressen finns i två storlekar 74/80 och 86/92. Kläderna är i dubbelstorlekar, vilket innebär att man skall kunna växa i dem. I detta fall är armar och ben (utom armarna på heldressen) inte hellånga, den innebär att man kan växa ordentligt i plaggen.  Jag gillar den filosofin och tycker att det är härligt med kläder som kan användas mycket och länge.

Jag upplever Kappahls UVplagg som normala i stoleken, möjligen lite stora. Jag gillar att setet har 3/4 armar. Det är perfekt för barn, då många inte gillar att ha en tajt UVtröja längst med hela armen, men det skyddar betydligt bättre än kortärmat. Personligen röstar jag för så mycket skydd det går, men man måste ta hänsyn till barnet och att det ska vara bekvämt.

Kappahls byxor har en dragsko i midjan! Stort plus! Allt som går att justera gillar jag, denna dragsko är dessutom väldigt bra och enkelt att både knyta och knyta upp. Kappahl UV Solskydd recension Kappahl UV Solskydd recension

Passform: Sitter som de flesta UV plagg, tajt. Fin passform, inget som ”klämmer” åt för mycket, Jag kan tycka de är raka i benen vilket kan vara skönt. Alla sömmar är mjuka och sköna och det känns bra att använda dem mot huden.

Alla plagg är enkla att ta på. Det är inte jobbigt att dra ner toppen över huvudet då den har bra elasticitet. Även heldressen är enkel att sätta på tack vare en lång dragkedja i ryggen!

Kappahl UV Solskydd recension Kappahl UV Solskydd recensionAline har på sig 86/92, normalt har hon stl 92 hos Kappahl.

Material: 80% Polyamid, 20% Elastan
Tvätt: Maskintvätt 40º. Håller både färg och form! Även trycken sitter där de ska och är inte skadade av tvätten.

Solskydd:  Det ändå negativa jag har att säga om Kappahls solskydd är att det endast är UV40. Jag hade önskat UV50+ som andra aktörer erbjuder. Däremot är 40 fortfarande högt!

Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en fyrtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 40 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Det är viktigt att se till att det inte finns kemikalier i badplaggen för att öka solskyddsfaktorn utan det är tätheten i tyget som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor.Även om barnen har en täckande solskyddsdräkt så är det viktigt att alltid komplettera alltid solskyddskläder med solskyddskräm.

Jag vill poängtera att jag tycker ni ska köpa nya solskyddskläder varje år. Att ärva dem är inget jag förespråkar då skyddet i kläderna kan bli sämre med tid, sand, sol, klor och saltvatten. Allt det sliter otroligt mycket på både färg och material

Kappahl UV Solskydd recensionJag kan rekommendera UVplaggen från Kappahl. Otroligt prisvärda plagg som håller i tvätten och har fin passform. Jag gillar både mönster och färgsättningen. Stort plus för enkel påklädning och att byxorna har en dragsko för justering så plagget passar nästan alla barn!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Åh vilken fin heldress. Jag kan se Charlie springa omkring med den i sommar. Han har nu 74/80 i bodys och 74 i byxor. Vilken strl tycker du jag ska köpa till honom?

    1. barnplaggsguiden

      Hej Hanna! Förlåt för sent svar!!! Ja dom är såå fina! Jag tycker du ska köpa 80/86! Kram!