Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Reimatec Virva

Hej alla! Här kommer en Reimatec skaloverall. Detta är ett recensionexemplar som jag fått hem för att testa. Här kommer min utvärdering!

barnplaggsguiden test reima virva reimatec

barnplaggsguiden test reima virva reimatecSkaloverallen från Reima är gjort i vattentätt och vindtätt material som andas. Skaloverallen har ett reimasystem som heter Play Layers® – tryckknappar, som gör att du enkelt fästa värmande Reima® mellanplagg i overallen. Det innebär alltså att man kan knäppa på en fleecefodring i overallen om man vill. Det ingår däremot inte utan är något man kan köpa till.

Play Layers® Här fäster man tryckknappar. Inget som stör om de inte används tycker jag.

Skaloverallens insida är i polyester, som är slätt och underlättar påklädning. Det finns inget som skaver eller stör barnet. Overallen har även en löstagbar luva. Jag tycker att overallens luva är väldigt smart då den är justerbar, den har ett kardborreband som går att reglera för att luvan ska passa just ditt barn.

barnplaggsguiden test reima virva reimatecJag gillar att overallen har många detaljer i reflexmaterial som gör att overallen syns bättre när det mörknar ute. De slitstarka fothällorna i silikon håller bensluten på plats. Även dessa är justerbara/utbytbara om det skulle behövs.

barnplaggsguiden test reima virva reimatec
Stor reflex på ryggen.

Vattenpelare: 12 000. Det högsta jag haft i bloggen. Plagget har duschats som jag alltid gör och håller tätt. Jag har även tryckt ned min hand i overallen och haft den i blöt ( i en bunke – såg väldigt kul ut!) och den släpper inte in något. Den här overallen kan man sitta i en pöl med. Inget problem alls. Perfekt för era vattenälskare eller mindre barn som sitter/kryper överallt.  Alla sömmar är även tejpade och vattentäta.

Slitstyrka: 30 000. Det är en väldigt bra och hög siffra. Den här slitstyrkan kan de flesta känns sig väldigt trygga med, speciellt ni med mindre barn som inte ”röjer” lika mycket som de äldre. Jag vill även säga att de flesta superaktiva barn inte heller tar hål på detta plagg. Så bra är det.

Pris: 999kr

Storlek/Passform: Jag har hört väldigt olika om Reima och hur plaggen är i storleken. Med det sagt så var jag noga med att jämföra med andra plagg hemma samt prova på barnen. Jag tycker att skaloverallen är normal i storleken, möjligen lite stor, men mest normal. Jag tycker även att overallen är normalbred utan att vara bylsig. Jag tycker overallen sitter väldigt bra på kroppen. Overallen är rak i modellen vilket passar små barn bra. Den har ett längre resårband som går över ryggen som verkligen gör sitt, den ger bättre passform utan att spänna åt. Trots att jag gillar resåren i ryggen skulle denna overall bli snäppet bättre om resåren gick att justera. Jag tror mycket på att kunna spänna åt eller ”lösa upp” på egen hand, att anpassa plagget efter sitt egna barn.

Overallen är enkel att ta på och av. Hade Aline haft denna så hade hon kunnat göra det på egen hand. Allt är smidigt att använda, även knapparna! Som annars kan vara lite meckiga. Jag tycker det märks att Reima gjort overaller länge, allt är av hög kvalitet.

Tvätt: Tvättas i max 40 °C och kan torkas i tumlare eller skåp (max 40 °C). barnplaggsguiden test reima virva reimatec barnplaggsguiden test reima virva reimatec

Otroligt slitstark och vattentålig/vattentät overall som passar de allra flesta barn. Många fina detaljer så som justerbar luva, reflexer, bra resår i både arm och benslut samt fothällor i silikon. För de som har andra reima plagg så är det otroligt smart att kunna knäppa in en fleece om det skulle behövas! Stort plus! Jag tycker overallen är lite dyr men jag tycker även att det känns okej då det är otroligt hög kvalitet på plagget. Skaloverallen kommer kunna användas väldigt mycket och av många barn innan den går sönder. Den har även ett väldigt bra värde på andrahandsmarknaden. Jag tycker det är fin design och fin färgsättning, samt snygga läderdetaljer. Personligen så är denna design på overall helt i min smak. Jag rekommenderar den varmt!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.