Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture Wisto – skaloverall

Mera skalplagg! Yes!! Skämt åt sido, så är det hög tid att börja använda skalplagg istället för vinteroverallen! Väldigt skönt tycker jag och Aline. Här kommer en recension av danska Mini A Tures fina skaloverall som heter Wisto. Wisto finns mellan stl 68 till 98.Plagget har en otroligt hög slitstyrka, och är perfekt lekoverall då den både andas och är vattentålig.

Material: 100% Nylon

Pris: 1149krDSC_8756

Storlek/Passform: Mini A Ture är väldigt normala i storleken. Denna overall är även ”normalbred” i passformen, vilket innebär att man absolut får plats med en fleecetröja utan att det blir för tajt och att overallen passar de allra flesta barnkroppar. Tackvare bra och lite större muddar så sitter overallen på plats och är lekvänlig.

mini a ture barnplaggsguiden.se skaloverall recension
Dubbla dragkedjor

Overallen har dubbla dragkedjor vilket underlättar på och avklädnad, speciellt på mindre barn, men även på större barn som gärna klär på sig själva!

Skaloverallen har en avtagbar luva och dragsko i midjan, något jag verkligen uppskattar när det kommer till overaller! Passformen blir otroligt mycket bättre och jag tycker plagget blir smidigare, vilket i sin tur ger bättre rörlighet för barnet. På Mini A Tures overall så finns dragskon ”gömd” bakom en tygflärp vilket jag gillar, den skaver inte barnet och är heller inte så enkel att leka med och pilla på. WIn win.

mini a ture barnplaggsguiden.se skaloverall recension
Tyg med en bit kardborre som täcker dragskon som man kan justera overallen med.
mini a ture barnplaggsguiden.se skaloverall recension
Enkelt att öppna upp för att justera

Skaloverallen har en mjuk mudd kring luvan, något som många Mini A Ture plagg har, som jag inte sett andra märken ha. Jag gillar verkligen det, luvan sitter bra på och är mjuk runt ansiktet. Overallen har även tunn, mjuk fleece vid halsringningen. En annan bra sak med denna overall är att den har både resårmudd nedtill vid foten samt fothälla. Däremot hade jag önskat att mudden/resåbandet vid foten vore mer elastisk och justerbar. Jag upplever den som lite väl stum. Fothällan är i silikon och går att justera. mini a ture barnplaggsguiden.se skaloverall recension

Mini A Tures skaloverall har knäppning framtill och vattentät YKK-dragkedja. Knäppningen framtill är en smart funktion som jag vill lyfta! Det är perfekt om man som jag har barn som gärna pillar och öppnar dragkedjor. Knäppningen förhindrar att overallen öppnas helt! Skaloverallen har förstärkta knän och rumpa. Perfekt för lekande barn, även för de som kryper runt och sliter riktigt mycket på dessa områden.

Overallen har flertalet synliga reflexer, även den snygga Mini A Ture signaturstjärnan finns på plats. mini a ture barnplaggsguiden.se skaloverall recensionTvätt: Här är Mini A Ture väldigt bra, denna går att tvätta många många gånger utan att vattentåligheten försvinner.

Vattentålighet: WP 3000 garanteras efter 5 tvättar. Andningsförmåga 3000gr/m2. Rubtest 50.000. Har även tejpade sömmar. Materialet är vind och vattenavstötande. När jag tvättar overallen så rullar vattnet av. Den är vattentät. Efter att jag duschat den i ca 1 min så är den fortfarande helt torr på insidan. Mini A Ture bedömer sina plaggs vattentålighet efter 5 tvättar. Något jag inte ofta stöter på. Det innebär att innan tvätt så är vattenpelaren högre än 3000. Det är viktigt att inte stirra sig blind på vattenpelare.mini a ture barnplaggsguiden.se skaloverall recensionBra och otroligt slitstark overall som passar både de allra minsta, men även de lite äldre barnen.  Sitter riktigt bra på kroppen och är smidig och följsam. Är smuts och vattenavisande samtigt som den andas! Har många smarta och genomtänkta funktioner som underlättar i vardagen. Väldigt snygg och stilren, samt behåller ett högt andrahandsvärde. Bra köp! Jag kommer använda den till Ian i vår!

mini a ture barnplaggsguiden.se skaloverall recension

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.