Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: POMPdeLUX Adventure

Jag har fått hem två ytterplagg från POMPdeLUX serie Adventure, för att kunna testa och recensera. Ett par skalbyxor och en softshelloverall. Jag kommer först gå igenom de olika plaggen och deras funktioner, därefter om jag saknar några funktioner och om jag tycker de är prisvärda. Det här inlägget är sponsrat av POMPdeLUX.

Skalbyxor

barnplaggsguiden.se adventure recension

I vårens kollektion från Adventure finns det skalbyxor även för de minsta, nu finns de i storlekarna 80-104 sen för de lite äldre barnen i stl 110- 152.  POMPdeLUX har även skaljackor till barnen om man är intresserad av det med! Byxorna finns i tre färger!

Vattenpelare: 10 000mm, andning 5000 MVP. Klarar att duschas och håller tätt!
Byxorna är både vattentåliga och vindtäta. Jag gillar skalbyxornas tyg, både smuts och vattenavstötande. Allt rinner av direkt. Efter duschen så var byxorna i princip helt torra efter bara någon minut. Väldigt bra betyg!barnplaggsguiden.se recension POMPdeLUX adventure
Funktion: Plagget har många fina och smarta detaljer, exempel på detta är förstärkning på knäna, dragkedja i benslut samt både resårband samt kardborreband för att kunna justera passformen efter just ditt barn. Stort plus tycker jag, då de ytterplagg jag testat hittills endast en av funktionerna.Hängselbyxorna har reflexdetaljer på olika ställen, bland annat vid benslutet.
barnplaggsguiden.se recension POMPdeLUX adventure
Dragkedja i benslut samt både resårband samt kardborreband för att kunna justera passformen.
Pris: 300 kr

Storlek/ Passform: Hängselbyxorna har en rak passform, med möjlighet att justera både i benen och längden på hängslena så tycker jag att plagget är optimalt för en lång användning. Byxorna har även en smart knäppning på vardera sida av byxan, bra om man vill att plagget skall sitta åt lite mer i kroppen. Överlag tycker jag att plagget ger många möjligheter till justering. Jag tycker att POMPdeLUX är normala i storleken när det kommer till just ytterplaggen. Utgå från ditt barnslängd. På just dessa byxor så är de även normalbreda. Storlekarna är i dubbelstorlekar och det är bra då livslängden på ett sånt här plagg är väldigt långt för att vara barnplagg.

barnplaggsguiden.se recension POMPdeLUX adventure
Knäppning så man kan anpassa byxorna mer efter barnet.

barnplaggsguiden.se recension POMPdeLUX adventure

Material: Yttertyg: 100 % polyamid. Foder: 100 % polyester

Jag gillar att hängselbyxorna är slitstarka och känns tåliga utan att tyget är hårt och stelt. Jag tycker att byxorna är följsamma och att Aline rör sig enkelt och smidigt i dem. De väger inte mycket alls och jag tycker även de minsta barn kan använda dessa utan att det är jobbigt eller otympliga på. Enkelt att ta på och av plagget, samt enkla men bra spännen! Större barn kan sätta på sig detta själva!

Tvätt: 40 grader och helst ut och in! På denna typ av plagg ska man inte använda sköljmedel då det tätar igen porerna i plagget.

Softshelloverall

barnplaggsguiden.se adventure recension DSC_8717

Softshelloverallen är en overall som är gjord i det härliga softshelltyget. Softshell är både vind och vattentätt och är enligt mig ett alternativ till skalplagg. POMPdeLUX softshelloverall finns från stl 80 – 104. POMPdeLUX har även fler softshell ytterkläder i större storlekar. Overallen finns i 6 färger.

Funktion: Denna overall har många smarta funktioner och egenskaper, bland annat förstärkningar på rumpa och knän, mjukt och tunnt fleecefoder. Overallen har avtagbar luva och reflexdetaljer. Nytt för i år och något som jag verkligen tycker är bra är att overallen har fothällor! Perfekt, det är verkligen värdefullt och lyfter plagget då det sitter på plats bättre, samt håller vind och vatten borta från barnet!

DSC_8718

Vattenpelare: 10 000 MM i vattenpelare samt 3000 MVP i andning. Håller tätt, inget läckage i sömmar eller liknande. Vattnet rullar snabbt av plagget, nästintill inget sugs in i tyget. Bra vattenavstötning.

barnplaggsguiden.se POMPdeLUX

Pris: 390 kr

Storlek/ Passform: Overallen är smal i passformen, men normal i storleken. Utgå från hur lång ditt barn är.  Jag gillar verkligen overallens passform och tycker att den sitter väldigt bra kroppen. Jag tycker om att den är smal, det gör den smidig och lätt att röra sig i. Jag upplever att plaggen är väldigt lätt och följsamt, det gör att Aline kan röra sig väldigt naturligt och obehindrat. Hon kan klättra runt och leka fritt i overallen.

Material: Softshell är ett häftigt material som jag ser att fler och fler märken använder sig av. Det är för att materialet är så skönt, smidigt och smart. Det andas, men är ändå heltvattentätt, det går att fodra med fleece eller ha ofodrat. Jag upplever även att materialet håller barnet lite varmare än skalplagg. Softshell är lätt att bara torka av efter lek i parken och kan lika enkelt tvättas.

Tvätt: Vid tvätt av softshell, rekommenderas det att följa tvättinstruktionerna, 40 grader och helst ut och in! På denna typ av plagg ska man inte använda sköljmedel då det tätar igen porerna i plagget.

barnplaggsguiden.se adventure recension
Hakskydd och reflexdetaljer, samt avtagbar luva och fleecefoder

Båda plaggen är enligt mig väldigt bra och över förväntan. Jag har hört bra om dem, men jag tycker plaggen är bättre och mer genomarbetade än jag trodde. Ytterplaggen har väldigt många bra funktioner, är snyggt gjorda samt har hög vattenpelare/andning. Väldigt prisvärda. Hittills även mina billigaste plagg i testerna, men nog ändå bland de bästa jag har provat! Stor eloge POMPdeLUX!

barnplaggsguiden.se adventure recension

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.