Recension: Polarn O.Pyret skaloverall – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Polarn O.Pyret skaloverall

Nu kör vi igång! Våren är ett faktum – det är mars, och det är hög tid att kitta barnen med skalplagg/galon nu när det är plusgrader. Först ut i mitt test är Polarn O.Pyrets skaloverall. Overallen vi har fått hem är ett recensionsexemplar. Förutom denna färg finns även en i rosa. barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall

barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall

Pris: Storlek 74-92 kostar 899kr, och mellan storlek 98-122 kostar 999kr. Det är få andra märken som jag vet om som har olika pris beroende på storleken, jag personligen tycker det är skäligt då det är mer tyg på de större storlekarna.

Storlek/ Passform: Här skulle jag vilja säga att den är rymlig, men inte stor. Den är bred, men jag tycker ändå att den är normalstor. Här skulle jag rekommendera att man utgår ifrån hur lång barnet är. Eftersom overallen är så tunn så tycker jag att den är väldigt smidig att röra sig i. Skaloverallen har förbjöda armar och knän, vilket innebär att tyget inte stramar när barnet böjer sig, klättrar och leker. Stor fördel för aktiva barn.

Overallen har ett elastiskt band i ryggen för att skapa bättre passform och jag tycker det fungerar. Jag som har en riktig smalis skulle däremot uppskatta om det även hade funnits en dragsko så att man hade haft möjligheten att dra åt ännu mer.

Dubbla dragkedjor finns på storlekarna 74-92, det är för att det är enklare att klä på små barn när det är dubbla dragkedjor. Min erfarenhet är att det underlättar när man till exempel vill få in armen i ärmen på en trött tjej som inte vill gå hem från föris. Från stl 98-122 så är det enkeldragkedja på skaloverallerna.

En annan fördel med denna overall, som de andra overallerna från PO.P, är att den har en justerbar samt löstagbar luva. Tack vare kardborrebandet på luvan kan man se till att det sitter bra på ditt barn, för stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen. barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall

Material: Skal:100% polyamide Foder: 100% polyamid Ärmfoder: 100% polyamid

Tvätt: 40°C maskintvätt

Vattentolerans:  Skaloverallen har 10 00 i vattenpelare, vilket är högt!

Jag har duschat skaloverallen under 1 minut. (Rasmus har tagit tid!) Jag har under den tiden sköljt av hela overallen samt riktat munstycket mot dragkedjorna. Vattnet läcker inte in överhuvudtaget. Innertyget är helt torrt efter duschen, även kring dragkedjorna och sömmarna som annars kan vara svaga punkter!  Jag kan därmed säga att plagget verkligen är helt vattentätt. Jag gillar skaloverallens tyg, smuts och vattenavstötande. Allt rinner av direkt. Efter duschen så var overallen i princip helt torr efter bara någon minut. Väldigt bra betyg!

barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall
Skaloverallen duschas
barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall
Har ser ni att skaloverallen är vattenavstötande

Fördelar:

 • Slitstark
 • Vind och vattentålig
 • Andas! Bra när barnen rör sig mycket och blir varma, då släpper plagget ut fukten och barnet förblir torr och behagligt varm.
 • Vattentät! Tack vare heltejpade sömmar.
 • Dubbla dragkedjor
 • Avtagbar och justerbar huva! Riktigt stort plus om ni frågar mig!
 • Bra och stark resår vid ben och armslut.
 • Knapphål i benslutet gör att det går att justera längden på fothällarna, det går även att byta dem helt om de slits sönder.
 • Reflexdetaljer längst sömmarna och större reflexer vid benen.
 • Haksydd för dragkedjan.

barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall

Nackdelar:

 • Skulle önska mer elasticitet i midjan, typ en dragsko så man kan spänna åt så mycket som önskas. (Det finns resår i midjan på storlekarna 98-122)
 • Mer justering på armar och benslut i form av exempelvis kardborreband . Nu finns en hyfsat stram resår (som är bra!) men  om jag får önska vill jag ha kardborrespänne som komplement!
 • Fothällor ej justerbara (det finns dock försydda knappar på insidan av resåren så justerbara hällor kan sättas dit)
barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall
Fothällor
barnplaggsguiden recension polarn o pyret skaloverall
Elastiskt band på ärmen
 Slutligen: En vind- och vattentät skaloverall i slitstarkt material med god andningsförmåga. 10 000 i vattenpelare och tejpade sömmar gör plagget helt vattentätt. Den klarar mitt duschtest med bravur!  Ärmar och ben har förböjd passform, vilket jag gillar.   De dubbla dragkedjorna underlättar när man klär av och på, både för barnet och dig. Avtagbar och justerbar huva. Skaloverallen har elastiska band som under foten och håller byxorna på plats. Dessa kan sedan bytas mot nya som fästs i befintliga knappar.
En riktigt bra skaloverall som jag varmt kan rekommendera!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej!
  Föredrar du en skaloverall till en snart 7-månaders framför jacka och byxor (skal)? Jag tänker också att han kan ju inte gå ännu/vad är bäst i barnvagnen när åkpåsen blir för varm tro? Hur tänker du? Jag känner mig helt snurrig bland alla alternativ 🙂

 2. Nathalie

  På den skaloverallen jag köpte på pop i höstas fanns det löstagbart foder, är det inte det på denna?

   1. Nathalie

    Har inte hunnit prova den ute än,men gillade att det är foder i. Han kan nog ha den när han är på förskolan nu, han har lite svårt att röra sig i vinteroverallen. Blivit lite väl mycket VAB hittills så förhoppningsvis blir det invigning i morgon 😉 är denna som med foder eller utan?
    För min långa smalis satt den perfekt nu. Han har 86 i kläder och 92 i overallen. Hade tänkt ha den till nästa höst först .