Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Veckans Rookie: Picketfence

Jag har haft turen att stöta på ett underbart nystartat bolag som heter Picketfence. Cecilia, grundaren startade sitt bolag efter att ha letat efter mjuka och bekväma barnkläder som har bra kvalitet. Hon tyckte att utbudet var begränsat och blev besviken. Eftersom hon även arbetat med barn i förskola och skola så kände Cecilia att hon visste vad hon var ute efter, men fann det inte. Så, en dag hemma, när hennes man rensade ut sin skjortgarderob, så kom hon på idén!

”Jag skulle spara dessa superskönt slitna skjortor i fantastiska kvaliteter och sy om dem till min bebis. Fredriks favoriter skulle få stanna i familjen och han kunde känna sig delaktig i Heddas garderob”

picketfence barnplaggsguiden.se

Cecilia kallar det ”Kärleksfull återvinning”  Nu har Cecilia en webshop och hennes slogan är ”Someone who loves me used to wear this!”

Jag fick frågan om jag ville testa hennes tjänst! Så smart, man beställer i webshopen, vad man vill att Cecilia ska sy: en ny skjorta, en tunika eller ett par byxor och skriver in vilken storlek! Jag valde en tunika till Aline. Därefter postar man iväg skjortan!

Jag skickade den och snabbt därefter så kom det hem en ny tunika! Av Rasmus skjorta. Jag är verkligen imponerad. Den är så fint gjord, hon har sparat knapp-raden, och vikningen på ryggen. Sömmarna är fint gjorda, det är även fin mönsterpassning och storleken känns bra!  Den är så fin, men framför allt så finns det något väldigt speciellt över att se sitt barn i ett plagg som hennes pappa haft. Väldigt mycket kärlek, jag känner mig lite rörd när jag ser henne i den.

Sen måste jag bara poängtera den miljövänliga aspekten! Detta är så bra och viktigt. Det slängs oerhört mycket kläder idag, och det här är ett genialiskt sätt att återanvända! Heja dig Cecilia! Detta är upcycling när det är som bäst!

Pris: 300 kr

picketfence barnplaggsguiden.se

picketfence barnplaggsguiden.se

 

picketfence barnplaggsguiden.se

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.