Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Wear, Love and Give back!

Ja!Jag hoppar av glädje när jag läser detta! Helt magiskt! Äntligen!image

Kappahl har tagit ett ofantligt bra initiativ, de vill erbjuda 50kr värdekupong för varje påse gamla kläder man lämnar in i butiken. Detta då man varje år slänger i snitt 8kg textilier per person. De flesta textilierna går att återanvända och skapa nytt av, och detta vill kappahl trycka på. Härligt miljövänligt initiativ!

Läs mer nedan! Jag ska samla ihop kläder direkt!

HUR GÖR JAG?

Ta med dina kasserade textilier till KappAhl. Vi tar emot alla typer av kläder, textilier och skor så länge de inte är kraftigt nersmutsade. Packa dem i väl förslutna påsar. Visa upp påsarna i kassan och som tack för hjälpen får du en rabattkupong per inlämningspåse.

VART GÅR PENGARNA?

”Eventuellt överskott från textilinsamlingen, samt 2 Eurocent för varje insamlat kilo, går till välgörande ändamål i länderna där vi har vår produktion”.

VAR TAR TEXTILIERNA VÄGEN?

Alla textilier som samlas in i KappAhl transporteras så miljövänligt som möjligt till närmaste sorteringsanläggning. Där sorteras alla textilierna på det sätt som är bäst för miljön – plagg som inte kan användas igen återvinns till nya material eller används för energiproduktion. Målet är att inget ska gå till spillo.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anna s sund

    Vilket härligt och häftig initiativ. Jag gillar att du skriver om dessa saker. Så bra.
    Tack för en fin blogg.