Recension: Ubbi Blöjhink – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Ubbi Blöjhink

Hej alla! Nu är det äntligen dags för en recension av Ubbi- Blöjhinken. Jag har fått hem ett recensionsexemplar som vi använt i ca en månad nu. Varje dag! Så nu känner jag mig redo att ge ett utlåtande.

Jag vill först och främst poängtera att lukten av bajsblöjor aldrig kommer försvinna helt. När man öppnar Ubbi så kommer man känna lukten av blöjor. För att det ligger blöjor där. Däremot så under tiden blöjhinken är stängd och efter användning så känner man ingen doft av blöjor alls vid användande av Ubbi. Det är något nytt för mig, då de tidigare blöjhinkar jag haft jämt luktade gamla blöjor. Då menar jag även när det inte fanns blöjor i dem, efter rengöring och när blöjhinken var försluten.

barnplaggsguiden.se ubbi

Pris: 990 – 999 kr

Material: Tillverkad av pulverlackatstål, och har förslutande gummipackningar.

Storlek: 58 cm hög,  38 cm i diameter och 27cm bred.

Design: Smal och hög, med en oval form. Väldigt smart design måste jag säga. Passar även på små och svårmöblerade områden. Jag gillar att den är enfärgad. Enkel och stilren. Den finns även i 8 färger vilket gör att det finns någon färg för alla. Den är enkel att torka av. Jag har använt en fuktigt trasa vid rengöring!

Jag tycker att detta är en av få blöjhinkar som är tillräckligt snygg för att ha framme i ett barnrum. Passar både i barnrum som i badrum, väldigt härligt tycker jag! Se bilderna nedan!

barnplaggsguiden.se ubbi
I barnrummet
barnplaggsguiden.se ubbi
I barnrummet!
barnplaggsguiden.se ubbi
I badrummet!

Både i barnrummet och badrummet är det lite ont om plats, men Ubbi passar väldigt bra och känns inte intryckt eller i vägen. Jag tror att det handlar om formen.

Användning: Jag gillar att öppningen på Ubbi är liten. Det förhindrar att mycket doft slinker ut när man ska i med en ny blöja, däremot så kan det vara lite problematiskt om det är en riktigt full kissblöja, eller överfull lite större blöja som min dotter på 2 har ibland. Oftast räcker hålet men någon gång har jag behövt vrida och hålla på för att få ned allt jag tänkt slänga på en gång.

För att sätta i påsen så sätter du in den genom “ringen” Därefter sätter du den på plats genom att dra runt kanterna av påsen runt ringen.

barnplaggsguiden.se ubbi
In genom ringen
barnplaggsguiden.se ubbi
Dra påsen runt kanterna och in bakom mitten fästet!
barnplaggsguiden.se ubbi
Klart! Detta är en vanlig plastpåse, inte en ubbipåse!
barnplaggsguiden.se ubbi
Så här ser det ut med luckan öppen!

barnplaggsguiden.se ubbi

Luckan glider upp vilket är skönt, den är enkel att använda och det är lätt att göra det med en hand.

barnplaggsguiden.se ubbi
Stängd, barnlåstet är vredet uppe till höger. Nu är låset inte på. För att låsa vrider man vredet till höger.
barnplaggsguiden.se ubbi
För att tömma, vik ner påsen, fäll upp ringen.
barnplaggsguiden.se ubbi
Fäll upp ringen och plocka ut och släng påsen!

 

Fördelar:

 • Håller vad den lovar. Doften sätter sig inte i blöjhinken som den gör med i stort sätt alla andra jag har testat.
 • Det finns en gummipackning som håller tätt och stänger in blöjdoften. Det innebär även att en full Ubbi blöjhink inte luktar.
 • Smart sätt att sätta i påsarna. Det finns ingen del av påsen som hänger ut utanför Ubbi. Det är snyggare och förhindrar att den plasten sprider blöjdoft.
 • Behöver inte använda någon specifik påse, utan man kan ta det som finns hemma.
 • Det finns egna Ubbipåsar om man vill det. Det finns både i tyg och plast!
 • Ekonomiskt då man som tidigare nämnt inte behöver någon specifik påse.
 • Barnsäker! Jag tycker att det är otroligt enkelt att ta på och av barnlåset, vilket gör att jag faktiskt använder den funktionen. Aline kommer inte in i den hur hon än försöker! Stort plus!
 • Luckan glider upp vilket är skönt, den är enkel att använda och det är lätt att göra det med en hand.
 • Passar lika bra i barnrum som badrum!
 • Enkel att rengöra
 • Miljövänlig
 • Enkelt att träffa rätt. Inga blöjor som hamnar på villovägar.

 

 Nackdelar:

 • Väger inte mycket alls. Min dotter kan bära runt den.
 • Om man har en ”svår blöjsituation” är det lite klurigt då Ubbi endast kan öppnas med en hand. Jag hade önskat att det gick att öppa Ubbi med foten med.
 • Om man fyller den helt är det jobbigt att tömma Ubbi. Det är på grund av att man måste under “ringen” som håller påsen på plats för att sedan kunna ta upp påsen. Jag upplever att det är lätt att överfylla och vänta för länge med att tömma, så det resulterar i lite meck.

Slutligen: Jag är väldigt nöjd med denna blöjhink. Det är den enda jag prövat på marknaden som inte tar åt sig lukt och sprider den otroligt illadoftande odör som blöjor skapar. Jag tycker att den är stilren och fin, och älskar att den finns i många olika färger. Det är en ekonomisk och miljövänlig blöjhink som inte lindar in blöjor i lager av plast. Det gillar jag! Personligen hade jag önskat att den gick att öppna med foten, men annars tycker jag att det är riktigt bra och fungerar bra i vardagen med allt vad det innebär. Stort plus för att den är barnsäker! (utan att för den sakens skull vara jobbig!) Jag rekommenderar gärna Ubbi till er som vill slippa lukten av blöjor!

Köpställe: HÄR

barnplaggsguiden.se ubbi
Aline, som inte kan öppna Ubbi!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. anna larsson

  Vi har en sån hemma, jag håller med dig i allt. Den är doftfri men man känner ändå blöjdoft när man öppnar den såklart. Tycket helt klart att det är den bästa vi testat. Snygg med!!