Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Ballerinaskor från Petit by Sopie Schnoor

Dessa skor är lätta och nätta inneskor som jag tycker man kan använda såväl som en innesko eller finsko. Skorna kommer från ett danskt märke som heter Petit. Paret jag skriver om kommer från Barnskospecialisten/Barnskoexperten. Aline har haft dem på sig ca 10 timmar nu (sammanlagt) och jag känner mig redo att säga vad jag tycker om dem.

Pris: 439 kr

barnplaggsguiden.se

Material: Skon är i mjukt skinn med en gummisula för att ge så bra grepp som möjligt. Skorna är otroligt välgjorda. Alla sömmar är fina både på skons utsida och insida. Lädret är väldigt väldigt mjukt och följsamt, och jag tycker verkligen att hela skon andas kvalitet. Jag känner mig ärligt talat lite avis och vill gärna själv ha såhär mjuka nätta läderskor.

barnplaggsguiden.se

Storlek/Passform: Denna sko är i ballerinamodel, den har en rundad tå och är väldigt nätt. Jag upplever dem som korta i storleken. Aline har stl 24 i dessa istället för hennes vanliga 22-23. Jag upplever dem som ”normal” breda. För att de ska vara rätt i storleken tycker jag att man ska gå till butiken (i Stockholm eller Uppsala) för att mäta och prova på. Har man inte möjlighet till det så använd storleksguiden på hemsidan för just dessa skor. Tips är att inneskor/finskor ska va ca 05-1cm större än barnets fot.  Jag tror att skon passar de flesta fötter då de är i mjukt formbart läder, men jag tänker att riktigt ”bulliga” fötter kanske inte är optimalt då resårbanden kan sitta åt för hårt på foten då. Det viktigaste är att barnet är bekvämt.

Elastiska band som ser till att skon sitter på plats
Elastiska band som ser till att skon sitter på plats

De sitter väldigt bra på foten då det är två elastiska band som bildar ett X över foten. Det gör att barnet inte glider ur skon hur man än springer, hoppar och klättrar. Jag tycker även att de är lätta att få på, detta tror jag är mycket tack vare elasticiteten vid skons häl. Det är bara att dra på skon. Aline kan inte sätta på dem själv, men försöker mycket, så förr eller senare. De är sköna skor, inget som skaver eller skär in. På grund av den smarta resåren/elasticiteten vid hälen så får barnet inte ont av skorna, de flexar istället för att ta emot.

barnplaggsguiden.se
Resår i hälen, skönt för barnen och det gör det lätt att få på skon

Jag tycker att sulan på skon verkligen gör sitt. Vi har hala trägolv, men de är inga problem alls för dessa skor. Riktigt bra grepp, vilket är något jag verkligen uppskattar när det kommer till finskor och inneskor. Generellt till barn så tycker jag att det är viktigt med bra grepp på skon. Jag har haft på Aline glashala finskor, vilket har slutat i tårar och skrik för att hon inte kunnat gå i dem.

Slutligen: Dyra, men väldigt fina skor som andas kvalitet och design. Väldigt vackra skor som kan stå framme i barnrummet när de inte används, men jag ser helst att de används mycket då de är otroligt bra skor som sitter på oavsett lek.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.