Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Pierre Robert + Klä ditt barn i Ull

Hej alla! För några veckor sedan så fick vi hem recensionsexemplar av Pierre Roberts ullplagg för små barn. Nu har vi använt dem och jag vill berätta lite vad jag tycker. Först och främst så är ull underbart bra då det reglerar kroppens temperatur och håller varmt när det är kallt och är svalt när det är varmt. Det är även ett material som andas och transporterar bort fukt så barnet förblir varm och torr. Riktigt viktigt och bra! Använd mer ull!! För att folk ska vilja använda ull så är det viktigt att det är mjukt och inte kliar. Här tycker jag att Pierre Robert har lyckats bra. Bodies och strumpbyxor samt leggings är riktigt mjuka och sköna.

Storlek: Dessa plagg är helt normala i storleken. Jag gillar att det finns för de minsta och upp.

Tvätt: Alla ullplagg från Pierre Robert kan tvättas i maskin, däremot är det viktigt att tvätta dem rätt. För att ullplagg ska hålla så länge som möjligt ska de tvättas med maskinens ullprogram, gärna med låg eller ingen centrifugering. Det är även bra att väljaett tvättmedel utan enzymer och blekmedel. Ull ska inte torktumlas. Låt plaggen lufttorka.  Om ullplagget har krympt kan du försöka sträcka det när plagget är vått.

Det är bra att tänkta på att ull behöver inte tvättas lika ofta som andra material. Ull har antibakteriella egenskaper som förhindrar lukt och med fördel kan du bara hänga plagget på vädring efter användning. Däremot så såg Ian till att bajsa ner sin body. Då var det bara att tvätta. Jag personligen tycker inte att det är jobbigt att tvätta ull, var lite försiktig att inte tvätt för varmt så går det bra! Dessa plagg har hittills varit bra, hade lite problem att få bort bajsfläckarna så fick tvätta om dem, men sen gick det bra!

Pris: Här har vi det! Dessa plagg är otroligt prisvärda! Du får mycket för pengarna!! En del kostar ca 229 kr.

 

image

Vilket sorts plagg är bäst för små barn? Legging, strumpbyxor, body eller onesie? Jag gillar onesie, det är lätt att sätta på, en del är inte smutsig när den andra är ren och det blir inte glipor någonstans. Däremot så finns det fördelar med body och leggings eller strumpbyxor. En fördel med det är att du kan kombinera en del med ett annat plagg i bomull. På förskolan är det väldigt bra att ha strumpbyxor i ull som man kan ta på sig under overallen, då håller du fötterna och benen varma. Om man sen väljer leggings eller strumpbyxor är en smaksak, men jag personligen tycker att de minsta ska ha strumpbyxor då du slipper strumpor som glider av. Äldre barn gillar oftast leggings mer, men det är en smaksak. Aline har både och.

Fråga gärna om ni har frågor för hur man ska klä sitt barn i ull!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.