Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Little Pieces

Jag fick för några veckor sedan hem kläder från ett märke som heter Little Pieces. Deras vision bakom märket är att skapa barnplagg som är moderiktiga och trendiga, både för tjejer och killar. Plaggen jag fick hem var från deras återförsäljare Lekmer.

barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se

Design: Fina milda färger med roliga/coola tryck och dekorationer. Jag tycker de passar både till vardags och ett festligare tillfälle. Jag personligen gillar kläder som inte sitter åt och alla dessa plagg är helt i min smak. Tycker även om den milda rosa färgen och den gråa baggybyxan. Minus för att det står Boys i byxorna. Känns onödigt och tråkigt då jag tycker de är väldigt unisex.

barnplaggsguiden.se

Material: Olika bomullsblandningar. ca 90 bomull och 10 polyster/elastan. Det är helt okej då jag tycker elastan ofta gör att plaggen behåller in form bättre. De känns väldigt mjuka och sköna och härliga mot huden.

Tvätt: 30 grader. Helt okej, hade önskat 40 grader. Plaggen håller bra i tvätten! Det står att de max ska krympa 5% i tvätten och det gör dem inte ens. De har inte krympt överhuvudtaget och jag tycker de både behåller färg och form riktigt bra! Det finns en del tryck och påklistrade dekorstenar på plaggen, men även de sitter bra. Jag har tvättat dem ca 4 gånger st och än så länge så klarar alla kläder och tryck sig bra!

Passform/ Storlek: Alla plagg jag fick hem (klänning, topp, tröja och byxor) är lösa i passformen. Med det sagt så sitter de ändå fint på kroppen. Klänningen är A linje formad och sitter fint utan att sitta åt någonstans. Byxorna är baggy och de är dessutom lite långa i benen, även de sitter bra. Plus för att man kan justera dessa byxor i midjan!

barnplaggsguiden.seLittle Pieces har dubbelstorlekar och hos lekmer så finns kläderna från 98/104  – 146/152 .Alla kläder som vi testat från Little Pieces är normala i storleken men lite långa i benen/ärmar osv. Det tycker jag är bra då man i början bara viker upp ärmen/benen, och när barnet växer viker du ned den. Det ger längre livstid än normalt då de ger mer växmån, detta är typiskt för dubbelstorlekar, vilket jag gillar! Med tanke på att plaggen har en lösare passform så kommer de heller inte sitta åt någon annanstans.

Pris: Det finns något för alla plånböcker, alltifrån en kjol för 149 kr till klänningar för 349 och upp. Jag tycker Little Pieces är i medelprisklassen. Man får bra kvalitet för pengarna!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.