Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Polarn O.Pyret vintervantar


barnplaggsguiden.seHär kommer ytterligare en recension på vintervantar! Denna gång är det en klassiker från Polarn O.Pyret som testas!

Vindtålighet: Ja

Vattentåliga: Ja, dessa vantar är vatttentåliga! 10 000 i vattenpelare. De är även vattenavstötande vilket innebär att det mesta rinner av vanten (både vanten och smuts). När jag doppade vanten i vatten i ca 1 minut så höll vantarna helt tätt och det var minimalt med vatten kvar i tyget när jag tog upp vanten. Den såg nästintill torr ut bara sekunder efter att jag tagit upp vanten ur vattnet.

barnplaggsguiden.se

Material: Skal: 100% polyamid; Foder: polyester; Stoppning: polyester

Andningsförmåga: Ja, vanten andas. Vanten ser till att du håller dig torr genom att ventilera ut fukt. Bra när barn leker och blir svettiga. Annars är risken att bli väldigt kall om du svettas och blir blöt.

Värme: Har ett foder av polyester (fleece), som är ett tunt och smidigt material som håller värmen bra. Jag upplever att dessa vantar håller värmen bra. Aline har haft dem på sig utomhus och varit varm om händerna efter 1,5 timme i 3 graders värme. De kommer hålla värmen även i minus!

Storlek/Passform: Vanten är smidig, sitter bra på handen. Jag upplever inte att den är bred eller klumpig, utan faktiskt nätt för att vara en vintervante! Det är två resårband på vanten som gör att den sitter där den ska. Ett lite hårdare band uppe på ärmen. Det är bra då man kan dra på vanten, upp över en overall och den stannar på plats.  Det finns även ett resår kring handleden som gör att vanten sitter på handen som den ska. Vanten har förböjda fingrar, det innebär att vantarna har en ökad rörlighet. Något som jag tycker man känner tydligt. Vanten är väldigt smidig och enkel för barnen att leka i och greppa med.

barnplaggsguiden.se
Resår vid handleden

Enkel att dra på barnets hand, Aline kan nästan göra det själv. Är inte krångligt eller jobbigt utan det går smidigt att sätta på vanten. För yngre barn skulle jag önskat att vanten hade en dragkedja så man lättare kan ”sätta i” barnets hand. Men det är inget som jag tycker behövs nu.

Design: Bästa med denna vante, och det jag gillar mest på vantar generellt är att den har en förstärkning på hela insidan av handen och tummen samt en greppvänlig yta. Jag tycker att Aline kan röra handen och leka obehindrat. Hon kan även ta upp spadar och hinkar utan problem. Den greppvänliga ytan fungerar bra!

Vanten vi har är svart men en reflexremsa på. Smart att ha reflex på vanten! Och bra att den är såpass ”stor”. Vanten har en fin design och finns i flera olika färger.

Pris: 279kr, medel/över prisklass

Slutligen: Snygga vantar som finns i flera färger, håller barnet torrt och varmt! Håller vad de lovar. Privärda vantar som inte är superdyra. Jag uppskattar att de är förböjda och enkla att röra sig i, samt att det finns en greppvänlig yta på dem. Jag tycker att vantarna är gjorda för barn att leka i, väldigt genomtänkta vantar! De enda som är anmärkningsvärt är att de är något svåra att få på yngre barn, (läs under 1) Aline blir 2 i december och nu funkar de perfekt, men för ett år sedan hade jag letat efter vantar som har dragkedja så man kan sätta in handen på ett annat sätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.