Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Plastbanta

Plastbanta är ett väldigt intressant begrepp. Jag har fått höra en hel del om vad det innebär av några väldigt medvetna vänner. Tidigare har jag inte riktigt brytt mig om plast i min vardag, men sedan vi fick barn så är det något jag tänker på mer och mer. Jag tycker det är viktigt att försöka undvika farliga ämnen för mina barns skull.

Att plastbanta att man ska försöka använda andra material än plast hemma. Det innebär även att man skall undvika att köpa produkter som är gjorda av plast eller innehåller mycket plast. Orsaken är att undvika de kemikalier som följer med plasten och som kan ställa till med bekymmer för både hälsa, och för vår miljö.

MAM har en ny flaska som finns att köpa, det är en glasflaska. Den ser ut som de i plast och passar de gamla sugdelarna. Perfekt då man kan ge välling och ersättning i en glasflaska istället för plast. Jag kommer byta mina flaskor till barnen nu. Känns som ett bra alternativ och ett enkelt steg i rätt riktning. Så himla fina med! Heja MAM!

barnplaggsguiden.se

Nästa steg är att se över barnens leksaker. Mitt mål är att försöka ersätta plasten med naturmaterial istället. Finns mycket fina träleksaker och textilier. Vet inte riktigt var jag ska handla? Har ni några tips?

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Jag vill tipsa om Lifefactorys tuttflaskor. De är verkligen helt super! Det är en glasflaska med ett silikonhölje som skyddar glaset från att gå sönder om barnet råkar tappa den i golvet eller liknande. Till flaskan finns vanliga tuttdelar + lock och även en ”pipdel” så att flaskan blir en pipmugg när barnet blivit större. Sedan kan man även köpa ett slags lock till flaskan och t.ex förvara russin eller nåt annat litet mellanmål då man är på utfärd. Priset är kanske lite högt (ca 22 € för flaska med tuttdel), men med tanke på den långa användningstiden så tycker jag att de verkligen är värda sitt pris!

    Och på tal om att plastbanta vill jag tipsa om medvetenmini.se, en väldigt bra ekologisk nätbutik!

  2. Louise

    Bra initiativ!!! Kul att du sprider budskapet om att plastbanta!! Jag handlar en hel del av barnens leksaker på ekoleko.se
    Kram