Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Boob Relief Pads

Jag har fått hem ett par Relief Pads från Boob för att recensera. De är som små värmedynor som man kan värma och kyla för att lindra smärta i brösten. De ska hjälpa till att lindra både mjölkstockningar och andra obehag i brösten. Det smarta med denna produkt är att den går att återanvända samt ha både varm och kall.

barnplaggsguiden.sePris: 199 kr.

Material: Padsen är gjorda av 100% certifierad ekologisk bomull och fyllda med naturliga linfrön. De går att forma runt brösten efter behov. Passar de flesta då de är som öppna cirklar, bara att sätta runt brösten.

Användning: Meningen är att man skall ha dessa i BH:n. Man sätter de innanför så sitter padsen på plats. Värm dem i micron (20-40 sec) eller ugnen (10-20 min, låg värme!), alternativ förvara i frysen.

barnplaggsguiden.sebarnplaggsguiden.seVarmt eller kallt?  först och främst handlar det om vad du tycker är skönast. Meningen med dessa pads är att de ska lindra besväret. Boob har tagit fram en liten guide för när man skall ha kyla / värme om man vill ha hjälp att bestämma.

Kyla: 1. för att minska svullnad och ömhet. 2. För att hjälpa lindra brösten när mjölken rinner till.

Värme: 1. För att stimulera mjölkflödet. 2. Förhindra och hjälpa vid mjölkstockning. 3. För att hjälpa läkande vid infektioner i brösten.

Jag har ju gnällt en del om mina mjölkstockningar. Tidigare har jag använt en värmedyna för att lindra. Det har fungerat okej, svårt att täcka båda brösten med en dyna. Däremot så har jag nu testat dessa, de fungerar bättre än dynan då de ”omfamnar brösten”. Det är enklare att värma brösten, och värmen hamnar på rätt ställe. För att lindra mjölkstockning handlar det om att öppna upp och lösa upp ett stop i mjölkgångarna. Dessa sitter runt hela brösten.  Boob relief pads lindrar verkligen vid mjölkstockning! (haft det två gånger och använt dessa då! ) Med hjälp av Boob relief pads går det att värma hela brösten eller/ och specifikt det stället där det smärtar. Jag tycker verkligen man bör ha dem hemma i början när mjölken rinner till, önskar jag hade vetat om dem då!

Tvätt: Ta av bomulls överdraget, och tvätta i tvättmaskin, 60 grader! Stort plus att de går att tvätta!

barnplaggsguiden.seUtan överdraget.

Slutligen: De är enkla att använda. Håller både värme och kyla bra! Jag gillar att de går att forma som man vill runt brösten. Däremot är de lite tunga och stora. Jag förstår att det är för att passa de flesta och täcka stor yta på brösten. Vilket är bra! Det gör dock att jag inte vill gå med dem på stan. Hemma och hos familj är det däremot helt perfekta! Lägg endast in i BHn och få lindring. Betydligt smidigare än att sitta med en värmedyna tryckt mot brösten. Väldigt prisvärda! Inte alls dyra enligt min mening! Jag rekommenderar dessa till alla som får besvär med brösten i samband med amning, eller infektion, men även för mammor som ska börja amma. Dessa skulle hjälpt mig enormt när mjölken rann till!

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.